logo

Onursal Adıgüzel ‘Bıçak Artık kemikte!’

Onursal Adıgüzel ‘Bıçak Artık kemikte!’

Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda adaylık açılaması toplantısında konuşan CHP İstanbul 1. Bölge Mv. Aday Adayı Onursal Adıgüzel, ‘’Bıçak artık kemikte!’’ dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediyesi Nikah salonunda düzenlenen ve oldukça yoğun bir kalabalığın katıldığı toplantıda adaylık açıklamasını yaptı.

Onursal Adıgüzel’in adaylık açıklamasına, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Gamze Akkuş İlgezdi’nin de aralarında bulunduğu CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayları, CHP Ataşehir ve diğer bazı İlçe yöneticileri ile çok sayıda partili ve destekçileri katıldı.

Ülkemizin çok önemli bir süreçten geçtiğini, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan genel seçimlerin bu kara günlerin atlatmasında önemli bir eşik olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan CHP İstanbul 1. Bölge Aday Adayı Onursal Adıgüzel, ülkenin genel dorumunu değerlendirmesinde; “Türkiye, 13 yıldır AKP iktidarıyla birlikte her geçen gün biraz daha geriye gidiyor. Toplumumuzda adeta bir öfke patlaması yaşanmakta. Bıçağın kemiğe dayanmasının, çok daha ötesine geçmiş durumdayız. Hüseyin Korkmazgil’in de dediği gibi ‘’Bıçak artık kemikte!’’ Uygulanan sosyal politikalar hak temelli olmaktan çıkıp, yandaşlık ve rantdaşlık eksenine oturtulmuş durumda. İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı zor dönemlerden geçiyoruz” dedi.

onursal_aday

Bağımsız ve Demokratik Türkiye Özlemini Gerçekleştireceğiz

AKP iktidarında boşanmaların yüzde 30 artığının, intihar vakaları yüzde 52 artış gösterdiğinin altını çizen Onursal Adıgüzel, geçen 1 yılda 294 kadının cinayete kurban gittiğine dikkat çekip; “Özgecan’ın başına gelenler, hangimizin yüreğini parçalamıyor?” sorusunu sorduğu konuşmasında şunları söyledi:

Hep birlikte el ele vererek; yoksulların, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, işsizlerin, işçilerin, emeklilerin, güvencesizlerin, çiftçilerin ve memurların iktidarını kurarak; bağımsız ve demokratik Türkiye özlemini gerçekleştireceğiz.

7 Haziran seçimleri; için için yanan alevin parlamasına, sessizliğin büyük bir çığlığa dönüşmesine, yoksulların başkaldırısına tanıklık edecektir.

AKP taraftarlarının büyük bir bölümü gücüne güç, parasına para, şanına şan katarken, halkımızın yüzde 93’ü yoksulluk sınırının, yüzde 77’si açlık sınırının altında borç batağında yaşam mücadelesi veriyor. Her 3 gencimizden biri işsiz. Her gün 4 çalışan, iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor.

onursal_aday_1

7 Haziran’da Ya Ticaret-Rant İlişkisi, Ya Da Emek Dostu Kazanacak

7 Haziran’da ya gericilikten beslenen, mevcudiyetini ticaret-rant ilişkisiyle sürdürmeye çalışan, zengin dostu politikaların taşıyıcısı AKP iktidarı devam edecek;

Ya da CHP’nin halkçı, devrimci, özgürlükçü, eşitlikçi ve emek dostu politikaları iktidar olacaktır!

Değerli yoldaşlarım,

AKP zalim! AKP’nin eli kanlı.

Roboski’deki 34 yurttaşımızın, Aliler’in, Ethemler’in, Medenilerin, Berkin’imizin, Mehmet’in, Abdocanlar’ın, Ahmet Atakanlar’ın, Hasan Feritlerin kanları AKP hükümetinin ellerinden süzülüyor.

AKP, Türkiye’yi içinden çıkılmaz ve karanlık bir geleceğe doğru sürüklüyor.

İşte tüm bu karmaşanın içerisinde ülkemiz 7 Haziran 2015’te genel seçimlere gidiyor.

Ben, Onursal Adıgüzel, genç kardeşiniz,

AKP Faşizmine karşı DEMOKRASİ için…

Esarete karşı ÖZGÜRLÜK için…

Yolsuzluğa, hırsızlığa, haksızlığa karşı ADALET için…

Emperyalizme karşı BAĞIMSIZLIK için…

Din istismarına karşı LAİKLİK için…

Yok saymaya, yok etmeye, tek tipleştirmeye karşı EŞİT YURTTAŞLIK HAKKI için…

Zulme ve baskıya DUR DEMEK için…

DEV ÇINARIN GENÇ FİLİZİ OLARAK VEKİLLİĞİNİZE ADAYIM.

Gelin hep birlikte,

UMUDU BÜYÜTELİM

CHP İLE İKTİDARA YÜRÜYELİM…

Çıktığım bu zor ve meşakkatli yolda kendimi size emanet ediyorum.

 CHP İstanbul 1. Bölge Mv. Aday Adayı 

ONURSAL ADIGÜZEL KİMDİR?

1985 yılında sınıf öğretmeni bir anne ve mali müşavir bir babanın ilk çocuğu olarak Malatya’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladı.

Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimine Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde devam etmektedir.

Okan Üniversitesi’nde “Envanter Yönetimi” üzerine öğretim görevlisi olarak ders veriyor. Özel sektörde birçok firmada Endüstri Mühendisi olarak görev aldı. 2011 yılında sağlık sektöründe faaliyet gösteren “Macro Diagnostik” isimli firmayı kurarak çalışma hayatındaki büyüme ve gelişme yolculuğuna devam etmektedir.

Siyasi kariyerine gençlik örgütlenmelerindeki aktif çalışmalarıyla lise ve üniversite yıllarında başladı.

2010 yılında Ataşehir Gençlik Meclisi Kurucu Başkanı olan Onursal Adıgüzel gençlerin, karar alma süreçlerine demokratik katılımını sağlamak amacıyla örgütlenme çalışmalarını yürüttü.

2010-2011yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları MYK üyesi olarak görev aldı.

2011-2012 yılları arasında ise Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.

2010 referandumunda ve 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim çalışmalarında aktif görev aldı.

Yürüttüğü başarılı çalışmalardan dolayı 2012 yılında Cumhuriyet Halk Partisi 18. Olağanüstü Kurultay’ında genç adaylar arasında en yüksek oyu alarak Parti Meclisi Üyeliği’ne seçildi.

2014 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi 34. Olağan Büyük Kurultay’ında 2. kez genç adaylar arasında en yüksek oyu alarak Parti Meclisi Üyeliği’ne seçildi.

Genç Endüstri Mühendisler Derneği (Gemder) üyesi olan Onursal Adıgüzel, Sosyolog E. Duygu Adıgüzel ile evlidir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ