logo

Onursal Adıgüzel İçerenköy’de Arapgirli Hemşerileriyle Buluştu

Onursal Adıgüzel İçerenköy’de Arapgirli Hemşerileriyle Buluştu

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel İçerenköy’deki programda Arapgirli ve Malatyalı hemşerileri ile buluştu.

Recep Kenan / itvhaber.com

31 Mart yerel seçimi çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, İçerenköy’de buluştuğu Arapgirli hemşerlerine Ataşehir için 5 yıllık projelerini anlattı. Onursal Adıgüzel, Ataşehir’de yaşayan Arapgirli hemşerilerine hal ve metro projeleriyle ilgili müjdeler verdi.

İçerenköy Yardımlaşma Derneği Başkanı Niyazi Yaman öncülüğünde Pembegül Pastanesinde düzenlenen programa katılan Onursal Adıgüzel, Ataşehir’de yaşayan Arapgirli hemşerileri ile buluştu.

ARAPGİRLİ KOMŞULARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

İçerenköy’de katıldığı program ile ilgili açıklama yapan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, “Malatya Arapgirli komşularımızla bir araya gelerek Ataşehir’in geleceği için hazırladığımız projelerimizi anlattık. Bizleri bağrına basan Arapgirli komşularımıza çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

HEMŞERİMİZ BATTAL İLGEZDİ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR

Kendisinin de bir Ataşehirli olduğunu İçerenköy’de doğduğunu, bu ilçede büyüdüğünü vurgulayan  CHP Ataşehir Adayı Onursal Adıgüzel, “Öncelikle hemşerimiz Battal İlgezdi Başkanımıza teşekkür alkışı istiyorum. Ataşehir’e çok önemli hizmetleri oldu. Biz de gençlik enerjimizle Ataşehirimizi daha iler taşımak üzere yola çıktık. Geçtiğimiz Pazar günü Ataşehir ile ilgili hayallerimizin projelerini paylaştık.

ATAŞEHİR’İN GELECEK 5 YILI İÇİN HAZIRLADIKLARI PROJELERİ PAYLAŞTI

Mimarlar, sosyologlar, mühendisler ve şehir planlamacılarından oluşan bir ekip ile Ataşehir’in gelecek 5 yılı için hazırladıkları projeleri paylaşan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, oluşturulan uzman ekiple Ataşehir’in 17 mahallesini incelediklerini, anketler düzenleyerek nasıl bir belediyecilik istediklerini tespit ettiklerini kaydetti.

HEDEFİMİZ ATAŞEHİR’İ DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRMEK

Aday gösterilişinden bu güne 45 gün olduğunu, 1 gün hariç Malatya’nın plakası vurgusu yaparak, 44 gündür saha çalışmalarına aralıksız devam ettiğini kaydeden CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, konuşmasında, “44 gündür sabahın erken saatlerinden, geç saatlere kadar Ataşehir sokaklarında vatandaşımı dinliyorum. Vatandaşların da önerilerini toparlayarak projelerimizi oluşturduk. Projelerimizde 4 başlık öne çıktı. Biri; kentsel dönüşüm, imar, tapu problemleri ve deprem korkusu.  17 mahallemizde gördüğümüz problemlerin başında geliyor. Bizim hedefimiz Kentsel Dönüşümü kolaylaştırarak Ataşehir’i depreme dayanıklı hale getirmek. ”  İfadelerine yer verdi.

DEPREME KARŞI DURAMAYIZ AMA HAZIRLIKLI OLABİLİRİZ

Ataşehir’in İçerenköy ile birlikte mahallelerinin imar planları çıktığını, tapularla ilgili de önemli gelişme olduğunu kaydeden Onursal Adıgüzel, “Ataşehir’in bir çok mahallesinde kentsel dönüşüm ve deprem korkusu vatandaşlarımızın ortak sorunu. Göreve geldiğimizde Kentsel Dönüşüm projelerimizi hayata geçireceğiz.  6 Şubat’ta Adıyaman’da deprem bölgesindeydim. Depreme karşı duramayız. Ama depreme karşı hazırlıklı olabiliriz. Kentimizi depreme dayanıklı planlayacağız. Toplanma alanlarımızı ve ekipmanlarımızı genişleteceğiz. Deprem Bilinçlendirmesi Seferberliği ile Arama Kurtarma çalışmaları için Ataşehir’i depreme hazırlayacağız. 1 Nisan’dan sonra Ataşehir için hazırlanan tüm projeler, yaptığımız tüm yatırımları depremde kriz merkezi olacak şekilde tasarlıyoruz. Proje çalışmalarını tamamladığımız yerleri belirlenen kapalı pazar alanı ve Çamaşırcı Deresi bölgesine yapacağımız spor salonu depremde kullanıma uygun olarak planlandı.” Dedi.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU’NUN ATAŞEHİR PROJELERİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ataşehir’e yönelik projelerini hatırlatan Onursal Adıgüzel, “Ataşehir’den geçen 5. Metro hattı çalışmaları sürüyor. Ekrem Başkan’ımızın duyurduğu HızRay projesi de Ataşehir’den geçiyor. İçerenköy ve Ataşehir’in büyük sorunlarından İBB Hali 2024 sonuna kadar gibi taşınmış olacak. İBB tarafından yeni yapımı devam ediyor. Sebze halinin bölgeye kültür merkezi ve büyük bir park yapıyoruz. O bölge yeşil alan olarak ayrıldı. Carrefoursa alanında 2 bin araçlık yer altı otoparkı yapılıyor. Yer altına alınan oto parkın üstü ile birlikte çok büyük bir alan, yeşil alan olarak İçerenköylülerin ve Ataşehirlilerin hizmetinde olacak. Yeşil Ataşehir projemizle Ataşehir’i parklarıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal belediyeciliğiyle İstanbul’un en gözde ilçesi yapacağız.” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ