logo

Onursal Adıgüzel, ‘Mütevazı Olmayın, Önemli Başarıya İmza Attık’

Onursal Adıgüzel, ‘Mütevazı Olmayın, Önemli Başarıya İmza Attık’

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’ndaki bayramlaşma töreni konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Çifte bayramı birlikte yaşadık.” Dedi.

Recep Kenan / itvhaber.com

31 Mart Yerel seçimi sonuçlarını değerlendiren Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, CHP Ataşehir örgütü olarak çok çalıştıklarının altını çizerek, “Önemli bir başarıya imza attık. Çifte bayramı birlikte yaşadık.” Diye konuştu.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Ataşehir’de ve İstanbul’da kazanılan bu seçim çocuk büyüten analarımız için, gelecek kaygısı taşıyan gençlerimiz için bir umut olmuştur. Vatandaş için çok anlamlıdır. Bu sorumlulukla çok çalışmak zorundayız.” Dedi.

ÇİFTE BAYRAMI BİRLİKTE YAŞADIK

Cumhuriyet Halk Partisi olarak çifte bayram yaşadıklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Büyük bir başarıya imza attık. Partimiz Türkiye’de 1. Parti durumuna geçmiştir. Bundan kaynaklı olarak da sorumluluk hepinizin omuzlarında. Bu sorumluluk Ataşehir’de bizim omuzlarımızdadır. Çifte bayramı birlikte yaşadık. Önce biz 31 Mart’ta bir bayram yaşadık. Bugün de Ramazan Bayramınızı kutluyoruz. Hepimizin Ramazan Bayramı kutlu olsun.” Dedi.

ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin 17 mahallemizde ocağını tüttüren, bayrağını sallayan yol arkadaşlarım; hepinizin bayramını kutluyorum” diyerek, bayramlaşma törenindeki konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Ataşehir belediye başkanı olduktan sonra örgütün karşısındaki ilk konuşmasını yaptığının altını çizerek, “Önemli bir başarıya imza attık. Kurban bayramındaki bayramlaşmada çok daha azdık. Ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün şöyle bir sözü vardır; umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiç umudumu yitirmedim. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde umudunu yitirmeden, büyük bir inanç İnançla Ataşehir’de ve İstanbul’da çalışan, Türkiye’nin 81 ilinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dalgalandıran, başarıya ulaştıran emekçilere yol arkadaşlarıma selam olsun.” Dedi.

1.PARTİ OLDUK, ÇİFTE BAYRAM YAŞADIK

Türkiye’de 1. Parti olduklarının altını çizen Onursal Adıgüzel, çifte bayram yaşadıklarını kaydederek, “Birlikte olursak neleri başarabileceğimizi, hem Ataşehir’de hem İstanbul’da hem de Türkiye’de göstermiş olduk. Büyük bir başarıya imza attık. Partimiz Türkiye’de1. Parti durumuna geçmiştir. Bundan kaynaklı olarak da sorumluluk hepinizin omuzlarında. Bu sorumluluk Ataşehir’de bizim omuzlarımızdadır. Çifte bayramı birlikte yaşadık. Önce biz 31 Mart’ta bir bayram yaşadık. Bugün de Ramazan Bayramınızı kutluyoruz. Hepimizin Ramazan Bayramı kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, örgütle bayramlaşmadaki konuşmasında şu ayrıntılara yer verdi:

BÖYLE KALABALIK BAYRAMLARI ÖZLEMİŞTİK.

“26 Ocak’ta adaylığımızın açıklaması ile birlikte başlayan maratonu hep birlikte başarıyla tamamladık. Ataşehir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütü çok hazırdı. Böyle kalabalık bayramları özlemiştik. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü kucaklaşmayı özlemişti. Sevgiyle bakmayı özlemişti. Bunu da 31 Mart seçimleri öncesi ve seçim sonucuyla tüm Türkiye’ye kanıtladılar.”

MART’IN İLK HAFTASI GELMEDEN SEÇİMİ KAZANDIĞIMIZ BELLİYDİ

“Bu konuda hiçbiriniz mütevazı olmayın. Türkiye’deki en iyi ilçe kampanyasını biz yaptık. Son haftası bir araştırma yapılmıştı. Bir de Şubat’ın son haftası bir araştırma yapıldı. Dediler ki, ‘Siz ne yaptınız.’ Ataşehir’de %58 oyla daha Mart’ın ilk haftası gelmeden seçimi kazandığımız belliydi. Aralık ayına bakıldığında çok büyük bir ilerleme kaydedildi.”

İSTANBUL’DA EN ÇOK OYU ALAN 6 İLÇE OLDUK

“Biz bu seçimde 360 derece kampanya yaptık. Bütün örgütümüzle, mahalle temsilcilerimizle, medya gücümüzle, sosyal medya ile gençlik kollarımız, kadın kollarımızla çok başarılı bir kampanya yaptık. Bunun sonucunu da her dönem İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı ilçeler vardı. Bunlar Kadıköy, Bakırköy, Beşiktaş, Şişli. Bir de son dönemde Maltepe eklendi. Biz bu 5 ilçeden sonra İstanbul’da en çok oyu alan 6 ilçe olduk.”

BU BAŞARI SADECE ADAYIN DEĞİLDİR KOLLEKTİF ÇALIŞMANIN BAŞARISIDIR

“Bu başarı sadece adayın başarısı değildir. Bu başarı kollektif çalışmanın başarısıdır. Katılımın düştüğünü söyleyenler var. Ama aldığımız oy sayılarına bakalım. Ataşehir’deki seçmen sayısı artmıyor. 310.000 seçmenimiz var. 420.000 nüfusumuz var. Yani seçmen sayısında artış yok. Mahalle bazında baktığımız zaman bizim her mahallede oy sayımız arttı. Diğer partilerin iç motivasyonu bizi ilgilendirmez. 2019 seçimlerinde aldığımız oy 129.000 civarındaydı. Bugün aldığımız oy 139.000 civarında.”

OYUMUZU YAKLAŞIK 2 KATINA ÇIKARDIK. BU ÖNEMLİ BİR BAŞARIDIR

“En yakın örneği Mevlana mahallemiz. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir seçimde bu mahallede 1300 oyu bulamamış. Mahallenin seçmen sayısı 6900’e düşmüş. Buna rağmen 1500 oy alarak 14 Mayıs’ta 800 olan oyumuzu yaklaşık 2 katına çıkardık. Bu önemli bir başarıdır.”

GENEL SEÇİM İÇİN BÜYÜK BİR HAZIRLIK YAPACAĞIZ

“Ataşehir örgütü olarak çalacağız dedik. Örgüt üyelerimizle 135.000 hanenin kapısını çaldık. Bu seçimin sonucu önemli bir başarıdır. Ama aynı zamanda bizim için büyük bir yol göstericidir. Genel seçimlere giderken nasıl çalışacağımızı test ettiğimiz yol gösterge göstericidir. Vatandaş bir yıl önce vermediği yetkiyi yerel seçimlerde bize verdi. Bu genel seçimler için hazır olun demek. Ben belediye meclisi üyesi arkadaşlarıma söyledim. Biz de genel seçim için büyük bir hazırlık yapacağız.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ