logo

ORC’nin ARAŞTIRMASINDA KADIKÖY BELEDİYESİ BİRİNCİ

ORC’nin ARAŞTIRMASINDA KADIKÖY BELEDİYESİ BİRİNCİ

selamiORC’ın Başarılı Yerel Yönetimleri belirlemek amacıyla yaptığı, “Yerel Yönetimler Araştırmasında” en başarılı Belediye Başkanları, Sosyal Demokratlar olarak belirlendi. 

Bağımsız Araştırma Şirketi, Objective Research Center (ORC)’ın Başarılı Yerel Yönetimleri belirlemek amacıyla yaptığı “Yerel Yönetimler Araştırmasında” sosyal demokrat belediye başkanları, en başarılı Belediye Başkanları olarak belirlendi. Araştırma sonucunda Büyükşehir Belediyeleri içinde CHP’li Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükersen, İl belediyeleri için de Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İlçe Belediye Başkanları arasında da Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk birinci oldu.

ORC Araştırma Şirketinin 8-13 Şubat tarihleri arasında 16’sı Büyükşehir olmak üzere, 81 il merkezi ve 16 Büyükşehir metropol ilçelerinde, 12 bin 617 kişiyle yüz yüze görüşerek Türkiye’nin en başarı belediye başkanlarını belirledi. Farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfî yöntemle seçilen kişilere belediye başkanlarının başarıları soruldu. Araştırma sonucunda birinci sıraya muhalefet de olmalarına rağmen Sosyal Demokrat Belediye başkanları yerleşti. Böylece sosyal demokrat belediyelerin, belediyecilik alanındaki başarıları da bu araştırma ile tescillenmiş oldu.

 Sosyal Demokrat Belediyelerin Başarısı

ORC Şirketinin Büyükşehir Belediye Başkanları Performans Araştırmasında, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yüzde 66.2 ile birinci oldu. Listeye CHP’li Belediye Başkanlarından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dördüncü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın onuncu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise on birinci sıradan girdi.

İl Belediye Başkanları sıralamasında da CHP’li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 71,4 başarı oranıyla birinci sırada yer aldı.

İlçe belediye Başkanları araştırmasında ise CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yüzde 63,1 başarı oranıyla birinci oldu. Listeye, CHP’li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da yüzde 60,5 ile üçüncü olarak, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yüzde 57.9 ile altıncı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yüzde 54.5 ile sekizinci, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ise Yüzde 53.0 ile dokuzuncu sırada yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ