logo

ORDU GELENEK VE GÖRENEKLERİNİ KORUYACAĞIZ

ORDU GELENEK VE GÖRENEKLERİNİ KORUYACAĞIZ

Ataşehir Ordulular Derneği’nin düzenlediği Ataşehir’deki Ordu derneklerinin birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi “Ataşehir Ordulular Buluşması” gerçekleşti.

Ataşehir Ordulular Derneği yönetimi tarafından düzenlenen Ataşehir Ordulular Buluşması” gecesinde konuşan Başkan Ertuğrul Köleoğlu, derneğin amacının Ordu’nun gelenek ve göreneklerini koruyarak, değerlerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu kaydederek gecenin amaçlarından birini de derneğe yer edinmek olarak açıkladı.

Ataşehir’de bir otelde gerçekleşen “Ataşehir Ordulular Buluşması” CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Baskan Yardımcısı ve Ordu Eski Belediye Başkanı Seyit Torun, CHP PM Üyesi ve İstanbul milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi ve Yakup Akkaya, CHP PM Üyesi ve 24.Dönem Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve İlçe Yönetimi, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Sadık Semih Kayhan, Kalender Özdemir, Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkan Vekili Sadi Özata, Encümen üyeleri Merdan Özer, Cenan Arslan, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Ordu Dernekler Federasyon Başkanı Celalettin Dervişoğlu, Saadet partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, CHP Ataşehir kadın Kolları Başkanı Nihan Erol ve yönetimi, Ordu ili dernek ve STK ile siyasi parti yöneticileri ile temsilcileri, Ordulu iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Ordulular, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Altaş TV ve TV52’nin canlı verdiği gecede sahne alan Gaye Aksu, Mehmet Gümüş ve Canan Başaran’nın seslendirdiği türküler eşliğinde eğlendiler.

ORDUMUZUN GELENEK VE GÖRENEKLERİNİ KORUMAK

Açılış konuşmasında derneğin amacının Ordu gelenek ve göreneklerini koruyarak gelecek nesillere aktarmak olduğunu kaydeden Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu konuşmasında “Derneğimiz sizlerin varlığı ile her geçen gün güçlenerek 4.yılına ulaştı. Bugün bu çatı altında toplanma amacımız, güzel Ordumuzun gelenek ve göreneklerini koruyarak, değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak, İstanbul’a yerleşmiş siz değerli Ordulu hemşerilerimizi bir araya getirip güç birliğimizi korumak ve oluşturmak” ifadelerine yer verdi.

AMAÇLARDAN BİRİ DE DERNEĞE AİT YER EDİNMEK

Düzenlenen gecenin amaçlarından birinin de derneğe ait bir yer edinmek olduğunun altını çizen Ertuğrul Köleoğlu,  bunu hemşerilerinin destekleri ve yardımlarıyla başaracaklarına olan inancını ifade ettiği konuşmasında; “Ordululara ait Ataşehir’de bir dernek binamızın olması sosyal ve kültürel etkinliklerimizin çoğalması demektir. Derneğimizin çatısı altında erkeği, kadını, genci ve yaşlısı ile bütün değerlerimize sahip çıkıyor.  Kültürel ve sosyal paylaşımlarda bulunarak ekonomide ve çağdaşlıkta ön sıralarda yer alıyor” dedi.

Ataşehir’de oturan Orduluların kendi dernek binası olması, değerlerine ve kültürüne sahip çıkılması adına düzenlenen gecede desteklerini esirgemeyen Ordulu hemşehrilerine teşekkür eden Ertuğrul Köleoğlu, her zaman yanlarında olduğunu ifade ettiği, ayırım yapmayan, herkese eşit davranan Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi ve yönetimine teşekkür ederek Orduluların her zaman başkanı destekleyeceğini söyledi.

“AYIRIM YAPMADAN HERKESE HİZMET VERİYORUZ”

Gecede konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi: “2009 Yılında Yeni kurulan bir ilçe belediye başkanı olarak sivil toplum kuruluşlarımıza imkânlarımız dâhilinde elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız Ataşehir’de bulunan il derneklerimize bir yer tahsis etmek ve onların kendi kültür, gelenek ve göreneklerini burada yaşamasını sağlamaktır. Dernek Başkanımız Ertuğrul Köleoğlu, derneğin kuruluş aşamasında bizleri ziyaret ederek böyle bir oluşum için destek isterken, bizde söz verdik ve bu sözümüzü tuttuk. Ataşehir Belediye Başkanı olarak bölgemizde yaşayan kim olursa olsun dil, din, mezhep ayrımı yapmaksızın herkese hizmet etmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“EVET DİYENDE,  HAYIR DİYENDE BİZİM VATANDAŞIMIZ”

İlgezdi, “Eşim Gamze Hanım’ın annesinin Ordulu olması vesilesiyle enişteniz olarak siz bana, bende size iyi bakacağım” diyerek; “16 Nisan’da referandum sürecine giderken “Evet” veya “Hayır” diyende bizim vatandaşımız. Sandığa giderken hangi tercihiniz olursa olsun oyunuzu kullanın. Özellikle burada siyasetçilerin toplumu germemesi önemlidir.  Mustafa Kemal Atatürk’ün bugün kurmuş olduğu Cumhuriyetin seçme ve seçilme hakkı verdiği ülkemizde Cumhuriyet sayesinde belediye başkanı olmuş bir kardeşiniz olarak, değerlerimize ve geleceğimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

İlgezdi’nin konuşmasının ardından Dernek Başkanı Ertuğrul Köleoğlu desteklerinden dolayı kendisine teşekkür plaketi takdim etti.

ORDULULARIN BİR PARÇASI OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ

Anne tarafı Mesudiyeli olan CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı selamlama konuşmasında; “Anne tarafım Mesudiye İlçesi Arpa Alan Köyü’nden bir kardeşiniz olarak göç eden bir yaşam standartlarında şehir hayatımız dağınık oluyor. Siz değerli Orduluların bir parçası olmaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi’ye desteklerinden dolayı dernek yönetim kurulu üyesi Hacer Yılmaz teşekkür plaketi takdim etti.

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, birlik ve beraberliğin önemine değinerek yaptığı selamlama konuşmasında referandum oylamasının önemine değinerek, 16 Nisan’da yapılan oylamanın bir parti oylaması olmadığı, bu kapsamda değerlendirilerek oy verilmesini, kendisinin de halk oylamasında hayır diyeceğini söyledi.

DOĞDUĞUNUZ TOPRAKLARI UNUTMADINIZ

Yakup Akkaya’nın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun önemli mesajlar vererek; “ Dernek geceleri birlik ve beraberliğin, dayanışmanın bir örneğidir. Hemşeri dernekleri bu tür organizasyonlar sayesinde birbirleriyle görüşerek sohbet etmesine ve tanışmasına olanak sağlıyor. Çeşitli sebepler ile memleketini bırakıp bu metropolde kiminiz okudunuz, kiminiz çalıştınız, kiminiz siyasetçi oldunuz, kiminiz iş adamı olarak bu şehirli oldunuz ve bu şehrin içinde yer aldınız. Doğduğunuz toprakları unutmadınız, bu şehirde omuz omuza olurken, geçmişimizi unutmayarak, yaşadığımız değerlerimize sahip çıktınız” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDEN TAVİZ VERMEYELİM

Seyit Torun; “Ülke olarak referandum sürecini geçirdiğimiz şu günlerde sonuç ne olursa olsun “Asla birlik ve beraberliğimizden” taviz vermeyelim.  Milletimiz özgür iradesi ile tercihini kullanacak. Özellikle bu süreçte ülke olarak hassas bir süreçte geçiyoruz. Tercihimizden dolayı ayrım yapmak isteyenlere prim vermeyelim. Hepimiz okuyan, gören ve bilen insanlarız. Referandumda neyin doğru, neyin yanlış olduğunu okuyarak karar vereceğiz. Birbirimize karşı hoşgörülü, anlayışlı olarak hemşerilik ruhumuzu sürdürmeliyiz. Gelecek güzel günlerde hep birlikte olmak dileğiyle, saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Torun’un konuşmasının ardından dernek başkanı Ertuğrul Köleoğlu kendisine geceye ve Ordu’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ