logo

ORDU İL EMNİYET MÜDÜRÜ SUAT ÇELİK TAYİN İSTEDİ

ORDU İL EMNİYET MÜDÜRÜ SUAT ÇELİK TAYİN İSTEDİ

Çankırı Çerkeş Yalıözü köyü nüfusuna kayıtlı Suat Çelik Ordu il Emniyet Müdürü olarak görev yaparken Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile tartışınca tayinini istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

26.10.2016 tarihli müşterek kararname ile Ordu İl Emniyet Müdürü olarak atanan 1.Sınıf Emniyet Müdürü Suat Çelik ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Perşembe Yayla Şenlikleri’nde protokoldeki yer nedeniyle tartıştı. Korumalar ve zabıtaların da karıştığı kavga sırasında Bakan Numan Kurtulmuş, güvenlik gerekçesiyle şenlik alanından uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından kavga olayını araştırmak üzere Ordu’ya gelen 2 Mülkiye Başmüfettişinin ardından, Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı. Ordu’ya gelen Mülkiye Başmüfettişlerinin olayla ilgili Vali Seddar Yavuz’u da makamında ziyaret edip bilgisine başvurduğu belirtildi.

Kavga olayının ardından Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde 3 günlük darp ve istirahat raporu alan Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’in, Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Belediye başkanı Enver Yılmaz hakkında şikayetçi olduğu belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ SUAT ÇELİK, BAŞKAN YILMAZ’DAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Aybastı İlçesi Perşembe Yayla Şenlikleri’nde protokol tribününde meydana gelen arbedenin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Enver Yılmaz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayetçi oldu. İçişleri Bakanlığı’nın ardından, Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EMRİNDE GÖREV İSTEDİ

Olayın ardından yazılı bir açıklama yapan Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, “Geçtiğimiz günlerde ilimiz Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası şenliklerinde meydana gelen ve yaşanmasını asla arzu etmediğim nahoş olay sebebiyle; üstlenmiş olduğum görevin önemi ve devlet memuriyeti ciddiyeti gereği 27 Temmuz 2017 tarihi itibariyle senelik izne ayrılarak, İçişleri Bakanlığımızdan geçici de olsa Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde görevlendirilmemi talep etmiş bulunmaktayım” dedi.

Ordu  İl Emniyet Müdürü 1.Sınıf Emniyet Müdürü  SUAT ÇELİK KİMDİR?

1966 yılında Çankırı ilinde doğan 1.Sınıf Emniyet Müdürü Suat Çelik, ilk ve orta öğretimini 1982 yılında Çankırı ilinin Çerkeş ilçesinde tamamladıktan sonra; 1989 yılında Ankara Üniversitesinden, 1990 yılında Polis Akademisinden mezun oldu.

Sırasıyla; Ankara, Bitlis, Amasya, Gaziantep illerinde görev yaptıktan sonra, 26.10.2016 tarihli müşterek kararname ile Ordu İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

1997-2005 yılları arasında Eski Başbakanlarımızdan Merhum Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın Koruma Amirliği görevini yürütmüştür.

2012-2014 yılları arasında ise, Başbakanlık Koruma Daire Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş olup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek yurt içi gerekse de yurt dışı seyahatlerinde koruma ve güvenlik tedbirlerinin planlaması ve koordine edilmesi ile ilgili çalışmalara katılmıştır.

Aynı zamanda, Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında VIP kurs yöneticisi olarak görev yapmış, yurt içi ve yurt dışında (Ortadoğu, Çin, ABD ve Avrupa’da) koruma hizmeti veren kurumların güvenlik sistemleri ile ilgili araştırma ve incelemelerde bulunmuştur.

Komisyon Başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin Güvenlik Sistemlerinin oluşturulmasında yer almıştır.

Başbakanı ve Bakanları Koruma Hizmetleri yönetmeliği ile Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı kuruluş, görev ve çalışma yönetmeliği hazırlık çalışmalarında bulunmuştur.

Meslek içi pek çok kurs, seminer ve toplantıların yanı sıra, Doğu ve Güneydoğuda görev yapan Başarılı Komiser ve Komiser Yardımcıları ile Avrupa Polis Teşkilatlarını araştırma ve incelemelerinde bulunmuş, “Koruma Altına Alınan Devlet Büyüklerinin Koruma Süreleri ve Devlete Maliyeti” çalıştayına katılmıştır.

Dünyada ve yurtiçinde bulunduğu görevlerinde göstermiş olduğu üstün gayret ve başarılarından dolayı çok sayıda Takdir, Teşekkür ve Başarı belgesi bulunmaktadır.

İyi derecede Arapça, orta derece Fransızca bilen Emniyet Müdürü Suat Çelik Müdürü evli ve 2 çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ