logo

Orman Yangınları Muğla’daki Çalıştayda Masaya Yatırılacak

Orman Yangınları Muğla’daki Çalıştayda Masaya Yatırılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Yeşiline Sahip Çık, Geleceği Koru” sloganıyla 2 gün sürecek çalıştayla, olası orman yangınlarına karşı acil eylem planı oluşturmayı hedefliyor.

Muğla, özellikle yaz aylarında can yakan orman yangınlarına karşı harekete geçiyor. “Yeşiline Sahip Çık, Geleceği Koru” diyerek yola çıkan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2 gün sürecek çalıştayla, gelecekte yaşanabilecek orman yangınlarına karşı acil eylem planı oluşturmayı hedefliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Ormancılar Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilecek çalıştayda,orman yangınlarının sebepleri, sonuçları, yangınlara erken müdahale, yangın sonrası atılması gereken adımlar enine boyuna tartışılacak. 29 Kasım 2019 Cuma günü sabah 09.00’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayacak çalıştay, iki gün sürecek. 

ÖNLEMLER KONUŞULACAK

Türkiye Ormancılar Derneği İkinci Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek çalıştayın ilk günü, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün açılış konuşmalarıyla başlayacak. Orman Mühendisi Vehbi Tutmaz’ın orman yangınlarının sebeplerini anlatacağı çalıştayda, Muğla Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Mehmet İşçi de, yangınlara karşı alınması gereken önlemleri tüm detaylarıyla paylaşacak. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Doğan Kantarcı’nın orman yangınlarının ekolojik hayata etkileri, Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Prof.Dr. Tuncay Neyişçi, yerleşim yerlerinde ve tarımsal alanlarda olası bir orman yangının sebepleri ve alınması gereken önlemler, Doç. Dr. Ali Kavgacı Akdeniz tipi ekosistemlerinde yangın sonrası yapılması gerekenler, Prof. Dr. Mustafa Avcı ise Muğla’daki kızılçam ormanlarında yangınların fauna ve çambalı üretimine etkileri hakkında sunumlar yapacak.

HEDEF YEŞİLE VE DOĞAYA SAHİP ÇIKMAK

Çalıştayın ikinci günü ise katılımcılar Göcek, Bodrum, Dalaman gibi geçtiğimiz yaz orman yangınlarının yaşandığı turizm bölgelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulunacak. Çalıştay kapsamında çam balı üretimi yapılan bir orman köyünü de ziyaret edecek olan katılımcılar, Prof. Dr. Mustafa Avcı, Prof. Dr. Tuncay Neyişçi ve Metin Avşaroğlu tarafından bilgilendirilecek. Konuya ilişkin açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Geçtiğimiz yaz hepimizin yüreğini yakan acılar yaşadık. Bir daha böyle yangınlar yaşanmasın diye elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu çalıştayla hedefimiz hem yeşili, hem doğamızı korumak, hem de bu acıların bir daha yaşanmaması için toplumun her kesimiyle birlikte tüm önemleri önceden almak” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ