logo

Özel Yürekler Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi’ndeki Üretimde Söz Sahibi

Özel Yürekler Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi’ndeki Üretimde Söz Sahibi

Ataşehir HEM Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında engelli bireyin üretimde söz sahibi olmaları için düzenlenen kurs merkezindeki üretim tanıtıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 24 engelli bireyin üretimde söz sahibi olmaları için düzenlenen kurs merkezindeki üretim alanındaki tanıtım toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe Buğday Tanesi filminin gerçek kahramanı olan İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Ataşehir Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çiftçi, İstanbul İl Tarım Ve Orman Müdür Yardımcısı Rafet Aydın Ve  Balıkçılık Ve Su Ürünleri Şube Müdürü Sabri İrfan Soysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım, İlçe Tarım Müdürü Hamza Atalay, Aile Ve Sosyal İşler Bakanlığı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Emel Alanyalıoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Metin, Şehir Polis Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Emel Çalışkan ile çok sayıda sivil toplum örgütü başkanı ve yardımseverler katıldı.

Etkinlik başlangıcında ilk konuşmayı gerçekleştiren Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Saffet Yılmaz hedeflerinin; “İlçemizde engellilerin evlerinden çıkmasını sağlayıp hayatın içindeolmalarını sağlamak. Üretim aşamalarında olan engelli vatandaşlarımıza meslek öğretip, onların istihdama katılmalarını sağlamak.” Dedi.

Engelli bireyleriin sıfırdan bir ürünü üretme mutluluğunu ortak etmek olduğunu söyleyen Ataşehir HEM Müdürü Saffet Yılmaz, tanıtım etkinliğine katılan tüm davetlilere teşekkürlerini sundu.

İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, hedeflerinin Buğday Tanesi filminde olduğu gibi tüm engelli vatandaşların hayatın her noktasında olmasını sağlamak olduğunu söyleyip, bu güzel etkinliğin organizasyonunu gerçekleştiren tüm yetkililere teşekkür ederek; Buğday Tanesi kitabını Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı’ya armağan etti.

Ataşehir İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı konuşmasında bu alanda eğitim alan tüm engelli bireylerimizi ve eğitim veren tüm öğretmenlerimizin çok değerli bir iş yaptığını söyleyerek hepsini tebrik etti.

“Eğitimin üretime katkı sağlaması noktasında Halk Eğitimi Merkezimizin çalışmaları çok değerli ve bu alandaki her çalışmayı bizzat desteklediğimi bilmenizi isterim.” Diyerek konuşmasını sürdüren Ataşehir İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerle farkındalığın arttırılması yoluyla engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyleyerek, bu etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Katılımcılar, engelli bireylerin eğitim aldıkları ve üretim yaptıkları alanlarını gezerken, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından temin edilen ödenekle İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık Ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan  denizlerimizin hayalet ağlardan temizlenmesi projesi kapsamında denizlerden çıkan ağlarla yapılan kalemlikleri de incelediler.

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi tarafından üretilen kalemliklerle ilgili olarak İstanbul İl Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünden Şube Müdürü Sabri İrfan Soysal, İstanbul Milletvekili Serkan Bayram İle İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı’ya üretilen kalemliklerin Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul’un 39 ilçesinde düzenlenen Sağlıklı Yaşam İçin Balık Tüketimi konulu su ürünleri eğitimlerinde öğrencilere dağıtılacağını bilgisini verdi.

Günün anlam ve önemi kapsamında kurs alanında çekilen hatıra fotoğrafları ile tanıtım etkinliği tamamlandı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ