logo

ÖZGECAN’A YAPILAN BİZE YAPILMIŞTIR!

ÖZGECAN’A YAPILAN BİZE YAPILMIŞTIR!

Ak _kadin_ozgecan_atasehirAk Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları ‘Özgecan’a Yapılan Bize Yapılmıştır!’ sloganıyla  açtığı taziye defteriyle Özgecan’ın acısını paylaşıyor. Ataşehir’de Özgecan acısı paylaşılıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Neslihan Yurttagül başkanlığındaki Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları ‘Özgecan’a Yapılan Bize Yapılmıştır!’ İçerenköy Carrefour önünde taziye defteri açtılar.

AK Parti İstanbul Kadın Kolları 39 ilçede Başlattı

AK Parti İstanbul Kadın Kolları, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesini kınamak ve bu büyük acıyı paylaşmak için “ÖZGECAN’A YAPILAN BİZE YAPILMIŞTIR!” sloganıyla 39 ilçemizde eş zamanlı olarak bir çalışma gerçekleştiriyor.

AK Noktalar, bugünden itibaren Özgecan için açılıyor. Özgecan için hazırlanan pankartların asıldığı AK Noktalarda açılan taziye defterleriyle, vatandaşların Özgecan’ın acısını ve kadına karşı şiddetle ilgili düşüncelerini paylaşıyorlar.

Neslihan Yurttagül başkanlığındaki Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları İçerenköy Carrefour önündeki Ak Nokta’da AK Parti İstanbul Kadın Kolları çalışmaları kapsamında taziye defteri açtılar.

Kadın olarak, Özgecan’a yapılanları, kendilerine yapılmış olarak kabul ettiklerinin altını çizen Ataşehir Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurttagül, “Bu yapılanlara duyarsız kalmamak için; İstanbul İl Kadın Kolları olarak, İstanbul’un 39 ilçesindeki kadın kollarının yaptığı ortak çalışma başlattık. Eş zamanlı olarak bütün ilçelerimizdeki Ak  Nokta’larımızda kadınlarımızın gücünü Özgecan için kullanıyoruz. Ak Noktalarımızda “Taziye Defteri” oluşturarak bir hafta boyunca vatandaşlarımızın duygularını dile getirilmesini sağlayacağız. İsteyen vatandaşlarımız bir hafta boyunca buradaki taziye defterine duygu, düşünce ve önerilerini yazacaklar” dedi.

Kadın olmanın vurgusunu yaptıklarını ifade eden Neslihan Yurttagül, kadınların sadece şiddetle değil, sözle de tacize uğradıklarını, bu konuda duyarsız kalmayacaklarını, üst düzey yönetici ve milletvekillerindeki kadın sayısının arttırılması ile devletin bütün kademelerinde kadının varlığını hissettirmek amaçlı daha aktif çalışacaklarını söyledi.

“En Büyük Ceza Verilmeli”

Erkeklerinde kadınlar kadar ilgi gösterdiği “Özgecan’a Yapılan Bize Yapılmıştır!” sloganıyla açtığı taziye defterine duygularını yazan Ercan Bey, Özgecan’ı katleden canilere en büyük cezanın verilmesi, “Kısas” uygulanması vurgusu ile yakılması gerektiğini iddia etti.

Rabia’ya Gösterilen İlgi “”Özgecan”lara da Gösterilsin

Özgecan için açılan “Taziye Defteri”ne duygularını kaydeden Mevlüt Sarı da, kadın erkek ayrımı yamadan tüm insanlığa yapılmış bir şiddet olduğunu vurgulayarak; bu tür katliamların önünü almak için yasalarda düzenleme yapılmasını istedi.

Mısır’daki Rabia’ya gösterilen ilginin “Özgecan”lara da gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek  halkın daha fazla ilgi göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ