Son Dakika


Ataşehir’de gerçekleştirilen başkan vekilliği seçiminin ardından siyasi tartışmalar sürerken, Özgür Çelik yaptığı açıklamayla sürece ilişkin dikkat çeken iddiaları kamuoyuyla paylaştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Çelik, seçim öncesi ve sonrasında belediye meclis üyelerine yönelik baskı, tehdit ve çeşitli tekliflerin gündeme geldiğini belirterek, yaşananları “milli iradeye yönelik organize bir müdahale” olarak nitelendirdi.
Çelik, Türkiye’de siyasal zeminde iki farklı yaklaşımın karşı karşıya olduğunu ifade ederek, “Biri sandıktan çıkan iradeyi koruyan anlayış, diğeri ise tehdit, şantaj ve çeşitli tekliflerle belediyelere çökmeye çalışan anlayıştır” dedi. Ataşehir’de yaşanan sürecin bu ayrımı net şekilde ortaya koyduğunu savundu.
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in tutuklanmasının ardından başkan vekilliği seçim sürecinin alışılmış uygulamaların dışına çıktığını belirten Çelik, geçmişte benzer durumlarda seçim takviminin üç gün içinde tamamlandığını hatırlattı. Ancak bu kez sürecin 10 gün sonraya bırakıldığını söyleyen Çelik, bunun amacının meclis üyeleri üzerinde baskı kurmak için zaman kazanmak olduğunu öne sürdü.
Çelik, seçim süreci boyunca CHP’li meclis üyelerine yönelik ciddi iddialar olduğunu dile getirdi. Bazı üyelere makam ve para teklif edildiğini, bazılarına ise tehditlerde bulunulduğunu ifade eden Çelik, özellikle kadın meclis üyelerine yönelik mesajlar ve sözlü tehditlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Açıklamasında, İstanbul genelinde son bir buçuk yılda 12 belediyeye operasyon düzenlendiğini, bazı ilçelerde kayyum atamaları yapıldığını ve toplam 10 belediyede başkan vekilliği seçimlerinin gerçekleştirildiğini belirten Çelik, bu süreçlerde CHP’nin karşı siyasi partilerden hiçbir meclis üyesiyle temas kurmadığını da özellikle dile getirdi.
Tüm bu iddiaların yargıya taşınacağını açıklayan Çelik, “Genel merkezimizle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunacağız ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. Kendi hakkında açılan davalara da değinen Çelik, benzer iddialar karşısında farklı muameleler yapıldığını savundu.
CHP’nin demokrasi, adalet ve özgürlük mücadelesini sürdüreceğini belirten Çelik, Özgür Özel liderliğinde, Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Açıklamasının sonunda, Ataşehir’de yapılan oylamada CHP adayı Murat Güneş’in 22 oyla başkan vekili seçildiğini hatırlatan Çelik, “Her türlü baskıya rağmen halkın iradesine sahip çıkan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
BENZER HABERLER