logo

Pandemi Tedbirli Eğitimde 18 Milyon Öğrenci Yaz Tatiline Girdi

Pandemi Tedbirli Eğitimde 18 Milyon Öğrenci Yaz Tatiline Girdi

9 Eylül Pazartesi başlayan Pandemi tedbirleriyle kapanıp, EBA ile uzaktan süren; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci yaz tatiline girdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karneleri elektronik ortamda erişime açıldı. Karnelere e-Okul üzerinden ulaşılabilecek.

2019 – 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM SEZONU UZAKTAN EĞİTİM İLE SONA ERDİ

Pandemi sürecinde alınan tedbirler kapsamında 9 Eylül Pazartesi başlayan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 23 Mart Pazartesi günü TRT EBA TV ekranlarından başlanan 2019 – 2020 eğitim öğretim sezonu uzaktan eğitim süreci sona erdi.

KARNELERİ İLE TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGELERİNE E-OKUL ÜZERİNDEN

Uzaktan eğitim süreci ile sona eren 2019 – 2020 eğitim öğretim sezon sonunda tüm öğrenciler karneleri ile takdir ve teşekkür belgelerine e-Okul üzerinden ulaşabilecek.

Lise kademesindeki öğrenciler onur belgesi ve diplomalarını okulları tarafından açıklanacak tarihlerde alabilecek.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine MEB “e-okul.meb.gov.tr” internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, “takdir ve teşekkür” belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

MEB WEB SİTESİ KARNE İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2020/2021 döneminde eylül ayında ilkokula başlayacak çocuklar için yaz okulları açılacak.

EBA TV’DE YAZ YAYIN KUŞAĞI 29 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

29 Haziran’da EBA TV’de tüm yaz tatilini kapsayacak yeni yayın kuşağı başlatılacak. EBA TV’de Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) deneme sınavları, 20-21 Haziran’da düzenlenecek.

2020/2021 döneminde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavı 20 Haziran’da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 27-28 Haziran’da gerçekleştirilecek.

YAZ DÖNEMİ ÖĞRETMEN MESLEKİ ÇALIŞMALARI 22-30 HAZİRAN’DA

1 milyona yakın öğretmenin yaz dönemi mesleki çalışmaları normalleşme süreci kapsamında MEB tarafından 22-30 Haziran’da çevrim içi olarak düzenlenecek.

TELAFİ, TAMAMLAMA VE UYUM EĞİTİMİ 31 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR  

Resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi, üç hafta sürecek ve ders yılında destekleme ve yetiştirme kursları 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak.

ÖZEL OKULLAR EĞİTİM PLANLAMALARINI KENDİLERİ YAPACAK

Özel okullar 15 Ağustos’tan sonra telafi eğitimi için açılabilecek. Özel okullar eğitim planlamalarını kendileri yapacak ve milli eğitim müdürlüklerine bildirecek. Resmi okullar ise 31 Ağustos’tan itibaren 3 haftalık telafi eğitimini ve yıl boyunca DYK olarak devam eden bir telafi sürecine geçecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ