logo

Pandemide İflasını Verdi, Alacaklı Çalışanlarını Kapıya Koydu

Pandemide İflasını Verdi, Alacaklı Çalışanlarını Kapıya Koydu

Pendik Kurtköy’de faaliyet gösteren tekstil firması pandemi koşullarına dayanamadı, iflasını verdi. Çalışanlarının alacaklarını ödemeden tek taraflı iş akdi feshi ile işlerine son verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Pendik Kurtköy’de faaliyet gösteren tekstil firması pandemi dönemi koşullarına dayanamadığını iddia ederek, iflasını verdiği gerekçesiyle 3 aydır maaş vermediği çalışanlarını tazminatlarını da vermeden işten çıkardı.

TEK TARAFLI İŞ AKDİ FESHİ İŞSİZLİK MAAŞINA ENGEL Mİ?

Pandemi sürecinde tek taraflı iş akdi feshi nedeniyle işsizlik maaşı da alamayacaklarını iddia eden işçiler, kısa çalışma ödeneğinden de faydalanamıyorlar.

ÇALIŞANLAR HUKUKİ YÖNTEM KONUSUNU GÖRÜŞÜYOR

Birleşerek avukatla hukuki durularını görüşen işçilerin yapılan görüşmeler sonucunda izlenecek hukuki yöntem konusunda karar almaları bekleniyor. Tazminat ve maaş alacakları ile birlikte pandemi sürecindeki haklar ve işsizlik maaşı için uygun olan yöntem yapılan görüşmeler sonucunda belirlenecek.

PANDEMİ SÜRECİ OLUMSUZ KOŞULLARI İFLAS GETİRDİ

Firma yetkilileri tarafından pandemi sürecinin olumsuz koşulları, kredi alamama ve talep azalması nedeniyle ödenemeyen borçların da etkisiyle iflas kararı almaya zorladığı kaydediliyor.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLIYOR

Firma çalışanlarının ise alacaklarını alamaması durumunda hukuk mücadelesi başlatacakları belirtiliyor.

3 AYLIK MAAŞ VE TAZMİNATINI ALAMADI

Konu ile ilgili açıklama yapan bir firma çalışanı, tazminat ve 3 aylık maaş alacaklarını alamadıklarını, iş akdinin tek taraflı fesh edilmesini kabul etmediklerini kaydederek; “Ben firmada 14 senedir çalışmaya devam ediyorum. İki hafta önce iş verenimiz iflas ettiğini söyleyip, 3 aydır maaşlarımızı vermedi ve tazminatlarımız vermeden kapıya koydu. Araya avukatlar koymanıza rağmen hiç umursamıyorlar. Lütfen sesimizi duyun. Devlet bize söz vermişti, işten çıkartmalar 3 ay olmayacaktı.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ