logo

Pasaportta engelli ve hastalar için eve teslim dönemi

Pasaportta engelli ve hastalar için eve teslim dönemi

pasaportta-eve-teslim-donemiEngelli ve hastalar için ikamet adresine görevli polis gidecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada engelli ve pasaport birimlerine gelemeyecek kişilere yönelik yeni uygulama başlatıldı. 19 Temmuz 2013 tarihli İçişleri Bakanlığı Genelgei 81 il valiliğine gönderildi. Genelgede, “Pasaport birimlerine başkasının yardımı olmadan tek başına gelemeyecek kadar hasta, engelli, makineye bağlı ya da yaşlılık gibi geçerli mazeretlerinden dolayı pasaport müracaatı birimlerine bizzat gelemeyecek durumda bulunan ve hukuki sorumluluğunun farkında olup, talepte bulunan vatandaşlarımıza kolaylık sağlanacaktır. Bu vatandaşlarımızın e-pasaport müracaatlarının, gerekli belgelerin hazırlanması, bu belgelere istinaden hazırlanacak pasaport müracaat formunun görevlendirilecek bir memur tarafından şahsın belirtmiş olduğu adreste yapılacak kimlik teyidi sonucuna göre müracaat alınması sağlanmış, uygulama hakkında ne şekilde işlem yapılacağı hususu genelge ile İl Valiliklerine bildirilmiştir” denildi.

GENELGE ÖNCESİ ENGELLİLER ŞUBEYE GELİYORDU

Genelge öncesi birçok il emniyet müdürlüğü, araçla emniyet önüne getirilen engellilere şubeye çıkmadan pasaport hizmeti veriyordu.

Öte yandan Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığı, vefat eden hak sahibinin çocuklarının hususi damgalı pasaport talepleri ile ilgili yeni bir düzenlemenin hayata geçirildiğini duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ergin olmayan çocuklara, ergin olsalar dahi evli olmamak, iş sahibi olmamak ve öğrenimi devam etmek kaydıyla 25 yaşının ikmaline kadar çocuklara, ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal engellerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklara hususi damgalı pasaport verilebilecektir. Vefat eden ebeveyninden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar, iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşıyanlara da hususi damgalı pasaport verilebilecektir.”

TRT Haber

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ