logo

Pazar Sohbetlerinde: Kadir İncesu ve Dile Gelen Kalem

Pazar Sohbetlerinde: Kadir İncesu ve Dile Gelen Kalem

Osman Bozkurt, “Dile Gelen Kalem” de yıllarca biriktirdiği söyleşileri ve fotoğrafçılığı üzerine Kadir İncesu ile MSKM’de Pazar Sohbetleri kapsamında keyifli sohbet gerçekleştirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Osman Bozkurt ile söyleşileri ve fotoğrafçılığı üzerine İncesu ile gerçekleştirilen sohbette imkansızlıklar içinde kitap edinme ve okuma iradesini aktaran Kadir İncesu, babası ile imzaladığı, emekli olunca kitap alma sözleşmesinin yıllar sonra kitabının arasında bulması ile yaşadığı duygusal anısını aktardı.

Edebiyat dünyasına, iş yerinin greve gitmesi sonrasında Aydın Ilgaz’ın yayınevinde çalışma teklifi ile adım attığını kaydeden Kadir İncesu, bu andan itibaren çok daha fazla kitap okuma fırsatı bulduğunun altını çizdi.

Kadir İncesu Pazar Sohbetlerinde: Kadir İncesu ve Dile Gelen Kalem https://www.itvhaber.com/pazar-sohbetlerinde-kadir-incesu-ve-dile-gelen-kalem.html#.Xkw8hPfTHKE.twitter #PazarSohbetleri #Kadirİncesu #DileGelenKalem #OsmanBozkurt #Söyleşi #Fotoğrafçı #KadirİncesuİlePazarSohbeti #KadirİncesuİleKeyifliSohbet #Edebiyatdünyası #AydınIlgaz #HalitAkçatepe #itvhaber

Gepostet von Recep Kenan am Sonntag, 16. Februar 2020

Söyleşi yapmanın zorlukları yanında güzellikleri de olduğunu ifaden Kadir İncesu, söyleşi yapmadan konu ile ilgili hazırlık yaptığını, bazen de söyleşi yapmayı kabul ettirmenin güçlüklerinin altını çizerek Rıfat Ilgaz’ın unutulmaz esri “Hababam Sınıfı” oyuncularından Halit Akçatepe söyleşi mücadelesi ile ilgili yaşadıklarını, uzun uğraş sonrasında kabul eden Akçatepe’yi konuşturmak için verdiği mücadele anındaki anılarını paylaştı.  

Kadir İncesu söyleşi sonunda kitabı “Dile Gelen kalem”i okurları için imzaladı.

“DİLE GELEN KALEM”

Yaşamak direnmektir. Her direnişin bir bedeli, katlanılan her bedelin bir meyvesi vardır. Emek veren, meyvesine kavuşursa tadından yenmez. “Dile Gelen Kalem” de Kadir İncesu’nun yıllarca biriktirdiği emeğinin hatırı sayılır bir meyvesidir. İçinde birbirinden farklı bakış açıları olan şairler, deneme ve öykü yazarları ile romancılarımızı bulacaksınız.

İncesu’nun sorularıyla dile gelen şair ve yazarlarımızdan Pakize Türkoğlu, Güngör Gençay, Nihat Ziyalan, Ülkü Tamer, Metin Demirtaş, Ayla Kutlu, Afşar Timuçin, Refik Durbaş, Necati Tosuner, Feyza Hepçilingirler, Öner Yağcı ve Osman Bozkurt’un bu kez kendi dünyalarına, yaşam felsefelerine, şiir ve nesirlerine ilişkin görüşlerine erişeceksiniz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ