logo

PENDİK’TE 1+1’E YASAK ÇALIŞMALARI TBMM GÜNDEMİ’NDE

PENDİK’TE 1+1’E YASAK ÇALIŞMALARI TBMM GÜNDEMİ’NDE

Kadir BEYKamuoyuna “1+1’e Yasak” olarak duyurulan, Pendik Belediye Meclisi’nin 70 m2 altındaki dairelerin yasaklanması kararı Öğüt tarafından TBMM Gündemi’ne taşındı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kamuoyuna “1+1’e Yasak” başlığıyla duyurulan haberler Meclis gündemine geldi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Pendik Belediye Meclisi’nde alınan Yenişehir ve Çamlık mahallerinde 70 m2 altındaki dairelerin yasaklanmasını öngören belediye meclisi planını, hazırladığı önergeyle İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sordu.

CHP’li meclis üyelerinin haziran ayında yapılan toplantıda gündeme getirilen ilgili maddelere karşı çıkmasına rağmen, temmuz ayındaki toplantıda konunun plan tadilatı olarak gündeme getirilerek, oy çokluğu ile kabul edildiğini söyleyen Öğüt, söz konusu durumun kamuoyuna da yansıdığını ve birçok basın yayın organının haberi yaşam alanına müdahale olarak yazdığını ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, önergesinde şu soruları yöneltti.

Bu doğrultuda;
1) Bu düzenleme teknik bir ihtiyaçtan mı yoksa Pendik Belediye Başkanı’nın kişisel isteğinden mi kaynaklanmaktadır? Teknik bir ihtiyaç ise gerekçesi nedir; neye göre ihtiyaç olduğuna karar verilmiştir? Teknik ihtiyaç değilse belediye başkanlarının bu tür şahsi isteklerini kamuya dayatma gibi bir inisiyatifi var mıdır?
2) Belediye başkanının daha önce de kendi internet sitesinden açıkladığı 1+1 evlerin ailelerin oturamayacağı, komşuluk ilişkilerini yok ettiği ve misafir ağırlamanın mümkün olmadığı yönündeki açıklamaları ve daha sonra bu düşüncenin bir karara dönüşerek meclis planlarına dahil edilmesi “dayatma” anlamına gelmez mi? Bu konuda bakanlık görüşünüz nedir?
3) Bakanlık olarak yukarıdaki gerekçelere dayandırılarak alınmış böylesi bir kararı destekliyor musunuz? Kimin kaç odalı ve kaç metrekare dairede oturacağının kararını vermek yetkisi belediyede midir?

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ