logo

Pet Sektörü Fuarı PETZOO EURASIA 2023 Kapılarını Açtı

Pet Sektörü Fuarı PETZOO EURASIA 2023 Kapılarını Açtı

Türkiye’nin evcil hayvan ürünleri, malzemeleri ve aksesuarlar sektöründeki en büyük ve en prestijli fuarı  PETZOO Eurasia Fuarı İFM’de kapılarını açtı.

Türkiye’nin evcil hayvan ürünleri, malzemeleri ve aksesuarlar sektöründeki en büyük ve en prestijli fuarı olan PETZOO Eurasia, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Bu yıl 9. kez düzenlenen fuar, 12-15 Ekim 2023 tarihlerinde ziyaretçilerini bekliyor.

12-15 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan PETZOO Eurasia Fuarı kapılarını açtı. Bu yıl 9. kez gerçekleştirilen fuar, 9-10-11 salonlarında buluşuyor. Sektöre büyük bir ivme kazandırmayı hedefleyen fuar, 120 ülkeden ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor. Fuar, sektör profesyonellerine, uluslararası pazarda yer almak ve global iş birlikleri kurmak isteyen firmalara eşsiz fırsatlar sunuyor.

Türkiye’de Bir İlk: Pet Fashion Show

PETZOO Eurasia Fuarı’nın bu yılki programı, evcil hayvan severler için bir dizi heyecan verici etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Özellikle dikkat çeken etkinliklerden biri de, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan “Pet Fashion Show”. Sahipleriyle birlikte podyuma çıkacak olan sevimli dostlarımız, fuar ziyaretçilerine unutulmaz bir defile deneyimi sunacak. Evcil hayvan bakım ve stil trendlerinin ne yönde ilerlediğini merak edenler için çeşitli eğitim ve şovlarda fuar alanında yer alacak.

Çağdaş Grooming ekibi fuar boyunca en güncel köpek ırk tıraşı, süsleme ve eğitimi konularında bilgilendirici gösteriler düzenleyecek. Ukrayna Grooming ekibi ise Pomeranian, Maltipoo Poodle ve Maltese gibi özel türler için tıraş gösterileri ve birçok etkinliğe imza atacak.

Bu yılki fuarın eğitim ve gösteri programı da oldukça zengin. Şeref Can Altunbaş’ın sunumuyla “İtaat Show”, Ece Önderoğlu’nun eşsiz performansıyla “Dog Dancing”, Nilay Beşli ile “Frizbi ve Trick Show”, Ece Önderoğlu ve Gözde Sosyal’in önderliğindeki “Interaktif Workshop” ve tabii ki “Irk Geçidi” fuarda gerçekleştirilecek şovlar arasında yer alıyor. Bunların yanı sıra, farklı konularda uzmanlaşmış konuşmacıların katılımıyla seminerler fuar süresince devam edecek.

“Türkiye pet sektörü, yalnızca iç pazarda değil, global pazarda da önemli bir konuma sahip”

Fuarın açılışında konuşma yapan Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin; Bugün burada, pet sektörünün kalbinin attığı, bölgenin en prestijli ve en kapsamlı fuarı olan PETZOO Eurasia’nın açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum. Evcil hayvan ürünleri sektörü, son yıllarda müthiş bir büyüme ivmesi gösterdi. Son 5 yıl içinde %150’lik bir büyümeyle 250 milyar dolarlık bir pazar haline geldi. Bu büyümenin arkasında, pandemi sürecinde evlerimizde geçirdiğimiz vakit, hayvanlarımıza olan artan ilgimiz ve sektördeki yenilikçi yaklaşımlar yer alıyor. PETZOO Eurasia olarak, bu büyümede önemli bir rol oynadığımıza inanıyoruz. Geçen yıl 54 ülkeden ziyaretçi ağırlamış olmamız, bu yıl 120’den fazla ülkeden ziyaretçi beklentimiz, sektörümüzün ne denli globalleştiğinin ve Türkiye’nin bu alandaki potansiyelinin bir göstergesidir. Fuarımızdaki pet kıyafeti, pet kozmetiği ve pet gıdaları gibi yenilikçi kategorilere dikkat çekmek istiyorum. Bu alandaki gelişmeler, sektörümüzün sürekli kendini yenilediğini ve tüketicinin beklentilerine cevap verdiğini gösteriyor. Türkiye pet sektörü, yalnızca iç pazarda değil, global pazarda da önemli bir konuma sahip. 1 milyar dolarlık toplam tüketici rakamlarına yaklaşan sektörümüzde, 250 milyon dolarlık bir bölümü ihracat oluşturuyor. Ve bu rakamı önümüzdeki yıllarda daha da artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ