logo

PKK, Polis ve Sağlık Ekibi Kaçırdı

PKK, Polis ve Sağlık Ekibi Kaçırdı

pkk_kacirmaGüneydoğu bölgesinden gelen PKK kaynaklı olduğu iddia edilen şehit ve kaçırılma haberlerinde artış gözleniyor. Önceki gün Mardin’de Polis ve dün de Erzurum’da da sağlık ekibi kaçırıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da görevli polis memuru Vedat Kaya aile ziyareti için gittiği Mardin’den Muş’a geçerken Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı. Üst üste gelen şehit ve kaçırılma haberleri üzerine dikkatler olayların meydana geldiği bölgeye yoğunlaştı.

Kaçırılan polis memurunun eşi ve çocuğu ise serbest bırakıldı. Lice Yolaltı mevkiinde PKK’lı teröristler tarafında kaçırılan polisten henüz haber alınamadı.

Öte yandan akşam saatlerinde Erzurum’da 1 ambulans ve 3 sağlık görevlisi kaçırıldı. Kaçırılan 3 sağlık çalışanı bu sabah serbest bırakıldı.

Gece saatlerinde de Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Emniyet Müdürlüğü binasına bombalı saldırı düzenledi.

Bölgeden gelen son haberlerde ise ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nde termik santrale kömür çıkaran bir şantiyeyi basan bir grup PKK’lı terörist, 6 iş makinesini yaktıktan sonra 15 işçiyi kaçırdığı belirtiliyor. Aynı şantiyeyi 4 gün önce de basan PKK’lı teröristler iş makinelerini ateşe vermiş, kaçırdıkları 2 işçiyi ise daha sonra serbest bırakmıştı.

Alınan bilgiye göre, kaçırma eylemleri sonrası güvenlik güçleri bölgede PKK’ya yönelik operasyon başlattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ