logo

Plaka Tahdidi Servisçilerin Hayat Sigortası, Güvencesi

Plaka Tahdidi Servisçilerin Hayat Sigortası, Güvencesi

İBB Meclisinde CHP’nin servis plakalarına tahdit teklifi Ak Partililerin oylarıyla reddedildi. CHP’li Kaftancıoğlu, “6 ay içinde servis araçlarına plaka tahdidi yapılacak” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Meclisi’nde CHP’li meclis üyelerinin binlerce servis şoförünü ilgilendiren araç plakalarına tahditgetirilmesi teklifi AKP’lilerin oylarıyla reddedildi. Plaka tahdidinin servisçiler için hayat sigortası olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu “İstanbul’da en az 100 bin aile bu işten ekmek yiyor ve hakkını istiyor. İstanbul’u aldığımızda en geç 6 ay içinde servis araçlarına plaka tahdidi yapılacak. Söz veriyorum” dedi.

35 İLDEKİ PLAKA TAHDİDİ NEDEN İSTANBUL’DA UYGULANMIYOR?

İstanbul’da servis taşımacıları esnafının plaka tahdidi için verdiği mücadele sürüyor. Taleplerini daha önce defalarca kez İBB ve iktidar partisi yetkilileriyle paylaşan servisçiler, kendilerine verilen tehdit sözünün tutulmamasına tepkili. Servis taşımacıları esnafının sesini İBB Meclisi’ne taşıyan CHP’li meclis üyelerinin plaka tahdidinin hayata geçirilmesine ilişkin dün İBB Meclis Başkanlığı’na verdiği teklif de AKP’lilerin oylarıyla reddedildi. CHP’li meclis üyelerinin “35 ilde uygulanan plaka tahdidi neden İstanbul’da uygulanmıyor?” sorusuna da İBB AKP Meclis Grubu’ndan yanıt verilmedi.

PLAKA TAHDİDİ SERVİSÇİLER İÇİN BİR HAYAT SİGORTASI

Geçtiğimiz aylarda servis taşımacıları esnafının plaka tahdidi için gerçekleştirdiği eylemlere de destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu konuyla ilgili açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, “Servis esnafı arkadaşlarımızın paylaştığı verilere göre binlerce araç çürümeye terk edilmiş durumda. Plaka tahdidi getirilmediği için İstanbul’da en az 100 bin aile mağdur. Esnaf var olan hakkını istiyor. 1986’daki Bakanlar Kurulu kararıyla bu hak esnafa verilmiş zaten. Bu karar da aynen şu yazıyor: ‘Servis plakalarının sayısı tespit edilecek.’ (sınırlandırılacak) Plaka tahdidi servisçiler için bir hayat sigortası, bir güvence demek. Eğer servis plakalarını sınırlandırmazsanız işin ehli olmayanlar ortaya çıkar; gerçek emekçilerin hakkı heba olur.

Servisleri kullanan binlerce İstanbullunun can güvenliği için de bu gerekiyor. Korsan taşımacılığın önüne geçmek için bu işi uzun yıllardır yapan servisçiler haklarını bir an önce almalı. Ayrıca plaka tahdidi yapılırsa şoförlerin de hakkı korunur. Hiç kimse sigortasız şoför çalıştıramaz, buna cüret edemez.

İSTANBUL’U ALDIĞIMIZDA EN GEÇ 6 AY İÇİNDE SERVİS ARAÇLARINA PLAKA TAHDİDİ YAPILACAK

En az 35 ilde uygulanan plaka tahdidinin İstanbul’da olmaması kabul edilebilir gibi değil. İBB’yi yönetenler, Bakanları Kurulu’nun 1986’da aldığı bu kararı derhal hayata geçirmelidir. Bugüne kadar defalarca servisçilere sözler verdiler ama hiçbirini yerine getirmediler. İstanbul’u aldığımızda en geç 6 ay içinde servis araçlarına plaka tahdidi yapılacak. Bugüne kadar servisçilere destek değil köstek olan bu anlayışa 31 Mart’ta en güzel cevabı yine servis esnafı verecek” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ