logo

Prof.Dr. Coşkun Özdemir’e ‘Türkan Saylan Tıp Hizmet Ödülü’

Prof.Dr. Coşkun Özdemir’e ‘Türkan Saylan Tıp Hizmet Ödülü’

İstanbul Tabip Odası, KASDER (Kas Hastalıkları Derneği) Kurucu Başkanı Prof.Dr. Coşkun Özdemir’e 14 Mart Tıp Bayramı haftası kapsamında “Dr. Türkan Saylan Tıp Hizmet Ödülü” verdi.

Recep Kenan/İtvhaber.com

İstanbul Tabip Odası’nın her yıl 14 Mart Tıp Bayramı haftası kapsamında verdiği “Dr. Türkan Saylan Tıp Hizmet Ödülü”  Prof.Dr. Coşkun Özdemir’e verildi.

Prof.Dr. Coşkun Özdemir’e “Dr. Türkan Saylan Tıp Hizmet Ödülü” verildi.

Törende koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitiren sağlıkçılar anıldı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle geçen yıl tören düzenlenemediği için 2020 ödüllerinin de verildiği törende,

geçen yıl “Dr. Türkan Saylan Tıp Hizmet Ödülü”ne değer görülen Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) Başkanı Prof.Dr.Coşkun Özdemir’e ödülünü Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu verdi.

KASDER (Kas Hastalıkları Derneği) “Prof.Dr. Coşkun Özdemir’e Çifte Mutluluk!” açıklamasıyla ödül haberi paylaşıldı.

KASDER (Kas Hastalıkları Derneği) Paylaşımı:

KASDER Kurucu Başkanı Prof.Dr. Coşkun Özdemir’e Çifte Mutluluk!

“İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Nörolojik Bilimler yeni binasının Nöroloji Anabilim Dalı / Nöromüsküler Hastalıklar İnceleme Laboratuvarına adının verilmesi ardından İstanbul Tabip Odası’nın her yıl 14 Mart Tıp Bayramı haftası kapsamında verdiği “Dr. Türkan Saylan Tıp Hizmet Ödülü” ne değer görülmesi derneğimiz #Kasder adına oldukça gurur verici. Kendisini kutluyor, tüm emekleri için şükranlarımızı sunuyoruz.”

PROF.DR.COŞKUN ÖZDEMİR’DEN TABİP ODASI’NA TEŞEKKÜR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan törende konuşan Başkanımız Prof.Dr.Coşkun Özdemir, “Böyle buhranlı bir zamanda, böyle bir ödül almak benim için büyük bir teselli ve onur. Tabip Odası’na teşekkür ederim.” dedi.

Prof.Dr.Coşkun Özdemir’in yakın dostlarından Prof.Dr.Türkan Saylan için kaleme aldığı satırları:

TÜRKAN SAYLAN’IN BAŞARDIKLARI DÜNYA ÇAPINDADIR!

Türkan Saylan’ın yaşam hikâyesi güzel yurdumuzun dramının hikayesi gibidir. O, aydınlanma, uygarlık, hümanizm, kadın hakları mücadelelerinin, simge ismidir.

Türkan Saylan emsalsiz  yurtseverlik ve idealizm konusunda büyük bir örnek!.

Biz yeterli bir eğitim görmüş yurttaşların bu ülkeye borcu var, özellikle eğitimden yoksun kalmış olanlara.

Türkan, bu doğrultuda özellikle kız çocuklarının eğitimine öncelik verdi. Çağdaş yaşam ve uygarlık onun hedefi oldu.

Ne mutlu ki büyük ilgi ve destek gördü ve çok başarılı oldu. 90’larda YÖK zorbalığına karşı öğretim üyeleri derneğinde birlikte mücadele verdik.

Türkan Saylan, Türk milleti var oldukça şükranla anılacaktır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ