logo

Prof.Dr.Ümit Kocasakal ‘Yurttaşlık Eşitliktir’

Prof.Dr.Ümit Kocasakal ‘Yurttaşlık Eşitliktir’

Ulaş Kılıç Başkanı olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi 2018 yılı burs kahvaltısına katılan Prof Dr. Ümit Kocasakal, yeni bir milli mücadeleyi başlatacaklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yakın zamanda önemli bir açıklama yapacağının işaretini veren Prof Dr. Ümit Kocasakal, yapılacak açıklamanın yasalar çerçevesinde yürütülecek “yeni bir Kuvayi Milliye hareketi” olarak niteleyerek, “Türkiye’nin güç koşullarında galiba ihale yine üzerimize kaldı. Konuşmaktan çok harekete geçmek lazım. Gereken neyse çok yakın bir süre içinde yapacağız. Bir -Kuvayi Milliye- hareketi, yeni bir milli mücadeleyi başlatacağız” dedi.

LÜTFEN ALICINIZIN AYARLARIYLA OYNAYINIZ

“Belki sözün bittiği yere geldik. Ama bu sözün bittiği yer, yeni bir dönemin başlayacağı yer de olacağının altını çizen Ümit Kocasakal, “Bazı konuların altını çizmek istiyorum. Yıllarca bize bir ayar çekiyorlar. Üzerimizden psikolojik hareket yapıyorlar. Ben şimdi size diyeceğim ki; lütfen alıcınızın ayarlarıyla oynayınız. Alıcılarını doğru yöne çeviriniz. O alıcıları doğru yere çevirdiğinizde göreceğiniz Mustafa Kemal Atatürk’tür ve düşüncesidir” diye konuştu.

ATATÜRK DÖNEMİNDE 10 YIL BOYUNCA DIŞ BORÇSUZ, SIFIR ENFLASYONLA YÜZDE 11 BÜYÜDÜK

ADD Ataşehir Şubesi Burs kahvaltısında konuşan Ümit Kocasakal, Atatürk döneminde tüm yoluklara rağmen 10 yıl boyunca dış borçsuz, sıfır enflasyonla yüzde 11 büyüdüğünü bütçenin de fazla verdiğini vergi, indirimi yaparak halkın refahını artırma yolunda adımlar attığını ifade etti.

YURTTAŞLIK, ALT KİMLİKTEN ÖNCE VE ÖTE AİDİYET DUYGUSU YARATIR

“Bizi karanlıktan çıkaracak olan değerli yurttaşlarım ifadesidir” diye konuşan Ümit Kocasakal, ADD Ataşehir kahvaltısındaki konuşmasını, “Yurttaşlık bilinci insanlığa Fransız Devrimi’nin armağanıdır. Yurttaşlık, her türlü alt kimlikten önce ve öte aidiyet duygusu yaratır. İster dini, ister etnik kimlik olsun hiçbir alt kimlik kendi içinde güçlü olamaz. Emperyalizme karşı direnemez. Bunlar bir bütün içinde birleşip ‘Yurttaşlık’ duygusu içerisine girerse bir yumuk gibi olur” şeklinde sürdürdü.

ALT KİMLİKLE ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN POLİTİKA ÜLKEYİ FELAKETE GÖTÜRÜR

Kocasakal, Türkiye’deki alt kimlikle üzerinden yürütülen politikaların ülkeyi felakete götüreceğinin altını çizerek, “Şu anda yapılan; Türkiye’deki alt kimliklerimiz yukarı doğru çıkarılması. Bunun nelere yol açtığını görüyoruz. Eğer bir ülkede insanlar öncelikle kendini alt kimlikler ifade etmeye başlarsa o ülke felakete gider. İşte Ortadoğu… Etnikçiliğin, mezhepçiliğin Ortadoğu’yu nasıl bir bataklığa çevirdiği görüyorsunuz” dedi.

MİLLET OLMAK; AYNI YOLDAN GELMEK, YÜRÜMEK VE AYNI COĞRAFYAYI, KADERİ, TÜRKÜLERİ PAYLAŞMAKTIR

“Millet olmak demek aynı Soydan aynı boydan gelmek demek değildir. Millet olmak; aynı yoldan gelmek, aynı yoldan yürümek, aynı coğrafyayı, aynı kaderi, aynı türküleri paylaşmak demektir” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Prof Dr. Ümit Kocasakal, Osmanlı’da Türkiye Cumhuriyetine dönüşümü mucize olarak nitelediği konuşmasında; “Biz bir mucize gerçekleştirdik. Osmanlı’yı cumhuriyete dönüştürdük. Osmanlı dış borcunu ilk defa Kırım Savaşı sırasında aldı. 1856 alınan O borç tam 100 sene sonra bitti” ifadelerine yer verdi.

OSMANLI’NIN ‘ŞARK MESELESİ’ İLE ŞİMDİKİ ‘KÜRT MESELESİ’ AYNI

“Emperyalistlerin bir yerde “Barış Konferansı” düzenliyorsa bilin ki birilerinin canı yanacaktır” diyerek emperyalizmin yürüttüğü çalışmaları özetleyen Ümit Kocasakal, “1856’da düzenlenen Paris’te düzenlenen ‘Barış Konferansı’nda Osmanlı’nın önüne ilk defa Ortadoğu meselesi getirildi. Emperyalistlerin o gün Osmanlı’ya karşı yürüttükleri ‘Şark Meselesi’ neyse şimdiki ‘Kürt meselesi’de aynı. Bu gün yaşanan soruna Kürt sorunu demek Kürt vatandaşlarımıza büyük bir hakarettir. Kürt kökenli yurttaşlarımız bu ülkede bir sorun değildir. Sorun, ülkenin Asli Ve Kurucu unsurları olan Kürt vatandaşlarımızı emperyalizme yem etme sorunudur” dedi.

KÜRT KÖKENLİ YURTTAŞLARIMIZ BU ÜLKEDE BİR SORUN DEĞİLDİR

Ümit Kocasakal, “Soruna ‘Kürt sorunu’ demek hiç vatandaşlarımıza büyük bir hakarettir Kürt kökenli yurttaşlarımız bu ülkede bir sorun değildir. Sorun ülkenin asli ve kurucu unsurları olan Kürt vatandaşlarımızı emperyalizme yem etme sorunudur” diye konuştu.

YURTTAŞLIK ÖZÜ VE NİTELİĞİ İTİBARIYLA EŞİTLİKTİR

Türkiye’yi alt kimlik politikalarının yaratıldığını kaydeden Ümit Kocasakal, bu politikanın Türkiye’yi bitirme projesi olduğunu kaydederek, “Yurttaşlık özü ve niteliği itibarıyla eşitliktir. Alt kimliklerin altı kalın çizgilerle çizilerek Türkiye zihinlerde bir bölünmeye götürülüyor” diyerek alt kimlik politikalarının tehlikesine dikkat çekti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ