logo

PSAKD Kadıköy İçerenköy Cemevi Lehine Emsal Oluşturacak Karar

PSAKD Kadıköy İçerenköy Cemevi Lehine Emsal Oluşturacak Karar

Elektrik faturalarının ödenmemesi nedeniyle Anadolu 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında PSAKD Kadıköy Şubesi İçerenköy Cemevi lehine karar çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Elektrik faturalarının ödenmemesi nedeniyle PSAK Derneği İçerenköy Cemevi ile ilgili açılan davanın 15 Mart 2022 günü Saat11.00’de Anadolu 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen Karar Duruşmasında karar çıktı.

CEMEVLERİNE KARAR EMSAL OLUŞTURABİLİR

Elektrik faturalarının ödenmemesi nedeniyle PSAK Derneği İçerenköy Cemevi hakkında verilen karar cem evleri için emsal oluşturabilecek.

EŞİT YURTTAŞLIK MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEKTİR

PSAKD (Pir Sultan Abdal Kültür Derneği) Kadıköy Şubesi tarafından karar ile ilgili ilk açıklamada, “Cemevimizin elektrik faturalarını ödememek haklılığımız mahkemece kabul edildi. Eşit yurttaşlık mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.” Denildi.

DİYANET BÜTÇESİNDEN KARŞILANAN BU TARİFE GRUBUNUN KAPSAMINDA

Bugün görülen Anadolu 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında PSAKD Kadıköy Şubesi İçerenköy Cemevi lehine karar çıktı. Mahkeme heyeti, Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi’ne ait hizmet birimlerinin enerji giderlerinin ilgili mevzuata göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanan bu tarife grubunun kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

FATURALARINI ÖDEMEMEK HAKLILIĞIMIZ MAHKEMECE KABUL EDİLDİ

PSAKD (Pir Sultan Abdal Kültür Derneği) Kadıköy Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “@psakadikoy Cemevi’mizin ibadethane olduğu mahkeme tarafından kabul edilmiştir. Cemevimizin elektrik faturalarını ödememek haklılığımız mahkemece kabul edildi. Eşit yurttaşlık mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Destekleyen tüm canlara teşekkür ederiz.” İfadeleri yer aldı. 

İÇERENKÖY CEMEVİ: ‘TİCARETHANE’ STATÜSÜNDE FATURALANDIRMA

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul Kadıköy Şubesi İçerenköy Cemevi ibadethanelerinin ‘ticarethane’ statüsünde faturalandırılmasına tepki göstererek, eşit yurttaşlık hakkı talebiyle 2014 yılından itibaren faturaları ödememe kararı almıştı. Elektrik faturalarını ödememe kararında ısrar eden PSAKD İçerenköy Cemevi’ne, elektrik şirketi tarafından o dönem icra işlemi başlatılmıştı.

CEMEVİNE SANAYİ KURULUŞUYMUŞ GİBİ ELEKTRİK TARİFESİ UYGULANMASI

Elektrik dağıtım  şirketinin 04.12.2014 tarihinde başlattığı icra takibine karşı mahkemeye başvuran PSAKD Kadıköy Şubesi, cemevine sanayi kuruluşuymuş gibi elektrik tarifesi uygulanmasına tepki gösterdi. Dava başvurusunda, 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nda yer alan “Toplumun ibadetine açılmış ve ücretsiz girilen ibadethanelere ilişkin aydınlatma giderleri Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanır” maddesi hatırlatıldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU: HALKIN ÜCRETSİZ FAYDALANDIĞI İNANÇ VE KÜLTÜR MERKEZİ

Elektrik mühendisi tarafından mahkemeye sunulmak üzere hazırlanan bilirkişi raporunda, “15.11.2017 tarihli bilirkişi raporunda da belirtildiği gibi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Cemevi’nin, bütün hizmet birimleri ile birlikte, ücretsiz olarak Alevi inancına hizmet eden, entegre bir kompleks olduğu, bünyesinde hiçbir şekilde ve hiçbir saha da ticari bir faaliyet yürütülmediği, cemevi kompleksinin bütünü ile halkın ücretsiz olarak faydalandığı bir inanç ve kültür merkezi olduğu” kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ