logo

03 Şubat 2015

PTT Personel Alımına Başlıyor

PTT Personel Alımına Başlıyor

ptt-personel_alimi_aciklamasi_ikPTT, 1600’ün üzerinde personel alımı yapacağı iddiaları üzerine İstihdam Şube Müdürlüğü tarafından açıklama geldi. PTT Personel Alıyor açıklaması.

Recep Kenan/itvhaber.com

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT)’nin keskin olmamakla birlikte 2600’e yakın yeni personel alımı yapacağı iddia ediliyor. Alınan bilgiye göre yapılacak alımlar; 1200 gişe görevlisi, 100 dağıtıcı ve 400 civarı teknik personel alınması şeklinde.

Bu iddialar üzerine Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) İstihdam Şube Müdürlüğü tarafından resmi Web sitesi üzerinden açıklama yapıldı.

PTT’den memur alımları ile ilgili yapılan resmi açıklama şu şekilde;

Kuruluşumuz 6475 sayılı Kanunla Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi olarak yapılandırılmıştır. Şirketimize, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer Kanunların sözleşmeli personel hakkındaki hükümlerine tabi olmaksızın İdari Hizmet Sözleşmesi ile personel istihdam edilmektedir. Söz konusu personel Sosyal Güvenlik bakımından 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine tabidir.

Şirketimize personel alımları Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş adaylar arasından yapılmakta olup, personel alımına ilişkin ilanlarımız www.ptt.gov.tr ,www.dpb.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmaktadır. Bunun dışındaki kaynaklarda yer alan bilgi ve ilanlar ile vatandaşlarımızı farklı yöntemlerle işe girmenin mümkün olduğu yönünde yönlendirmeye çalışanlara itibar edilmemesi gerekmektedir.

Personel istihdamına ilişkin sorularınızı ik.istihdam@ptt.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.

Tüm kamuoyuna duyurulur.
İstihdam Şube Müdürlüğü

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ