logo

Ramazan Ayı Bağımlılar İçin İyi Bir Fırsat

Ramazan Ayı Bağımlılar İçin İyi Bir Fırsat

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, bağımlılıklardan kurtulmada Ramazan ayının değerlendirilmesi gereken bir fırsat olabileceğini söyledi.

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, Ramazan Ayının bağımlılıklardan kurtulmak için bir fırsat olabileceğini ifade etti.

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, bağımlılıklardan kurtulmada Ramazan ayının değerlendirilmesi gereken bir fırsat olabileceğini söyledi. Oruç tutmanın kişinin alışkanlıklarını değiştirdiği bir ibadet olduğuna vurgu yapan Ay, “Oruç bir ibadet. Sadece ibadet amacıyla gerçekleştirilmeli. Ancak, bununla birlikte oruç tutmanın kişinin alışkanlarını değiştiren, sabrı öğreten, arzu ve ihtiyaçlarına karşı kendimizi frenleyebildiğimiz bir yönü var. Yani değiştirilmesi zor olan yemek yeme, uyku gibi alışkanlıklarımızı değiştirdiğimiz süreci yaşıyoruz. Üstelik bunu kısa bir süreliğine değil 1 ay boyunca yapıyoruz” şeklinde konuştu.

ORUÇ TUTMAK GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ OLABİLİR

Davranış değişikliklerinin bağımlılıktan kurtulabilmeye ciddi bir destek olduğunu ifade eden Bilal Ay, “İster sigara ister alkol ister uyuşturucu olsun, güçleri farklı olmakla birlikte, bağımlılık özü itibariyle aynı şekilde meydana gelir. Biz Ramazan ayında sigarayı bırakanları biliyoruz. 1 ay boyunca alkol tüketmeyenleri de biliyoruz. Uyuşturucuyu bırakmak için de, oruç tutmak, güçlü bir başlangıç olabilir. Çünkü, zihinsel süreçler oruç ile birlikte farklı kodlanıyor. İrade ortaya konuluyor ve değişim yaşanıyor” dedi.

ALLAH’A YÖNELEREK BAŞARANLAR VAR

Ramazan ayının manevi ikliminin bağımlılıklardan kurtulmayı kolaylaştırdığını dile getiren Başkan Ay, “Biz Allah’a yönelerek uyuşturucu bağımlılığından kurtulan nice insanlar biliyoruz. Ramazan da kişilerin Allah’a yaklaştıkları, ibadetlerini arttırdıkları bir ay. Bu bağlamda, uyuşturucudan kurtulmak isteyen bireyler kendilerini daha kolay motive edebilirler. Bunun, Allah’ın izniyle başarıldığını da çok kez gördük” diye konuştu.

1 AYLIK DEĞİŞİM ÖNEMLİ FIRSATTIR

Sadece bir aylık bir aranın bağımlılıktan kurtulmak için yeterli olmayacağını da belirten Bilal Ay, “Bir aylık bir değişim önemli bir fırsattır. Büyük bir adımdır ancak yeterli değildir. Kişiler bayramla birlikte ‘nasıl olsa artık bağımlı değilim’ düşüncesi ile eski alışkanlıklarına geri dönmemeliler. Başlattıkları özgürlük yolunu sonuna dek sürdürmeliler. Tabii her durum için şunu da unutmamak ihtiyaç halinde uzmanlardan mutlaka destek almak gerekiyor. İster yola çıkarken ister yolun ortasında ya da sonunda farketmez” diyerek sözlerini sonlandırdı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ