logo

REİNA SALDIRISI ZANLISI OPERASYONLA YAKALANDI

REİNA SALDIRISI ZANLISI OPERASYONLA YAKALANDI

2017 yılbaşında İstanbul Ortaköy’deki gece kulübü Reina’ya düzenlenen 39 can kaybının olduğu terör zanlısı Abdülgadir Masharipov İstanbul Esenyurt’ta ele geçirildi.

Recep Kenan/itvhaber

2017 yılının ilk saatlerinde İstanbul Ortaköy’deki gece kulübü Reina’ya düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının zanlısı olduğu belirtilen kişinin İstanbul Esenyurt’ta düzenlenen operasyonda yakalandığı bildirildi.

39 kişinin katledilmesi ile ilgili araştırmalarını yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Pazartesi akşamı zanlının kaldığı tespit edilen Esenyurt’taki bir adrese operasyon düzenledi.

4 dil bildiği ifade edilen Abdülgadir Masharipov isimli Özbek vatandaşı saldırı zanlısı ile birlikte dört kişinin daha gözaltına alındığını, bunların Kırgız uyruklu bir erkek ile Mısır, Senegal ve Somali uyruklu üç kadın olduğunu duyurdu. Daha sonra alınan bilgiye göre Kırgız asıllı olduğu bilinen salıdırganın yanındaki erkek zanlının Iraklı olduğu öğrenildi.

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin yakalanan Reina saldırırsı zanlısı teröristin Özbekistan doğumlu olduğu ve Afganistan’da eğitim aldığını kaydederek; “Son olarak takip edilen 5 adrese operasyon yapıldı. Bu 5 adresten birinde 3 bayan ile birlikte yakalandı. DAİŞ adına yapıldığı net. Bu tür operasyonlarda hedef zanlıyı canlı olarak yakalamaktır. Polisimiz iğneyle kuyu kazar gibi çalışma yaptı. Eşinden ve yardım edenlerden alınan bilgiler operasyonun başarısında etkili olmuştur. Gözaltında 50 kişi var. 2 kişi önceki gün tutuklandı” dedi.

Reina saldırısı anlısı Abdülgadir Masharipov isimli Özbek vatandaşı İstanbul Esenyurt’ta düzenlenen operasyonda yakalandığı haberini yaptığı basın açıklaması ile duyuran Başbakan Binali Yıldırım, titiz çalışma yürüten polis tarafından yapılan operasyonla saldırganın canlı ele geçirdiğini ifade etti.

SALDIRIDA 39 CAN KAYBI YAŞANDI

2017 yılbaşında İstanbul Ortaköy’deki gece kulübü Reina’ya düzenlenen, 39 can kaybının yaşandığı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin 25’i yabancı uyruklu, 11’i Türkiye vatandaşı ve biri de hem Belçika hem Türkiye vatandaşıydı. 39 can kaybının yaşandığı terör saldırısını IŞİD üstlenmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ