logo

Reza Zarrab’ın İran Üzerinden Yasaklı Para Trafiği Açıklandı

Reza Zarrab’ın İran Üzerinden Yasaklı Para Trafiği Açıklandı

Reza Zarrab’ın ABD’de 2016’da yargılanmasının temeli olan ABD soruşturmasının belgeleri ile dönemin İran üzerinden gelişen yasaklı para trafiği kayıtları idiaları açıklandı.

Belgelerde Reza Zarrab ve kuryesi Adem Karahan’ın ifadeleri ile ortaya çıkan yasaklı para ve arlın trafiği, rüşvet ilişkileri ve bu ilişkilerde yer alan uluslar arası ile ulusal kurum ve kişilerle ilgili iddialar yer alıyor.

ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımların delinmesinde rolü olmakla suçlanan iş insanı Reza Zarrab’ın küresel para akışının gerçekleşmesi için kurduğu ağda, 2011 ile 2017 yılları arasındaki yasaklı para trafiklerinin konu olduğu iddia içerikli belgelerin kamuoyu ile paylaşıldı.

ABD doları cinsinden yapılan şüpheli finansal işlemlerin bildirilmesi gereken FinCEN (ABD’deki Mali Suçları Araştırma Ağı), SAR olarak adlandırılan raporlarla şüpheli dolar trafiğini ve bu trafiğin şüpheli işlemler arasında “terörle ilişkili kişilerin ya da organizasyonların fonlanması” ya da “kara para aklama” organizasyonlarında yer alabiliyor.

ABD’de yargı tarafından Reza Zarrab’ın uluslararası finansal sisteme girmesi yasak olan İran hükümeti ve şirketlerinin ABD tarafından uygulanan yaptırımlardan kaçması için yüz milyonlarca dolarlık bir ağ kurduğu ortaya çıkarılmıştı. 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ