logo

Rize İle Artvin’i Bir Haftada İkinci Kez Sel Vurdu

Rize İle Artvin’i Bir Haftada İkinci Kez Sel Vurdu

Perşembe akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle Artvin ve Rize’de oluşan selin yol açtığı hasarın boyutu sabah saatlerinde ortaya çıktı.

Rize’de etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanların ardından, kent devam eden sağanakla birlikte bir hafta arayla yeniden sele teslim oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ZİYARET VE AÇIKLAMA

Artvin ve Rize’de yoğun yağışlar sonucunda meydana gelen sel ve su baskınlarına bağlı oluşan hasarı incelemek üzere bölgeye gelen bakanlardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da ziyaret ederek, “Afet haberini aldığımız andan itibaren tüm imkanları seferber ettik.  Rize ve Artvin’deki kardeşlerimizin yaralarını en kısa sürede saracağız.” Açıklamasını yaptı. Erdoğan otobüs üzerinden yaptığı konuşma sonrası alandaki vatandaşlara çay paketleri attı.

Artvin’in Hopa ve Arhavi ilçelerinde sağanak sonrası oluşan sele bağlı oluşan olumsuzluklar çok sayıda köye ulaşım sağlanamıyor.

Rize’de devam eden sağanak nedeniyle Ardeşen’e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yükseldi, Fındıklı’dan geçen Arılı Deresi’nin taşması sonucu tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu. Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde yağış dolayısıyla bazı dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu.

Rize genelinde önceki gün etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanların ardından, kent devam eden sağanakla birlikte yeniden sele teslim oldu.

AFAD’DAN AÇIKLAMA: ARHAVİ’DE 450 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) @AFADBaskanlik tarafından yapılan açıklamada “Arhavi’de 450 kişi tahliye edilerek güvenli alanlara yerleştirildi. Murgul’da kaybolan bir vatandaşımızı arama çalışmaları devam ediyor. AFAD tarafından bölgeye 5 Milyon TL acil yardım ödeneği gönderildi.” İfadeleri yer aldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Artvin ve Rize’deki yağışla Ahravi ve Murgul ilçelerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarını başlatırken, şırı yağışlar sonucu Arhavi ilçesine, Rize, Ardahan ve Erzurum illerinden ihtiyaçlar doğrultusunda personel ve iş makinesi görevlendirmesi yapıldığı kaydedildi.

Bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtarmak üzere sevkedilen AFAD, AKUT, Emniyet, Özel İdare, karayolları, DSİ ve Jandarma ekiplerinin kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtiliyor.

HOPA’YA 83, FINDIKLI’YA 79, ARHAVİ’YE 74 KİLOGRAM YAĞIŞ

Meteoroloji verilere göre;  metrekareye Artvin’in Hopa ilçesine 83 kilogram, Arhavi ilçesine 74 kilogram, Rize’nin Fındıklı ilçesinde 79,6 kilogram, Çamlıhemşin ilçesinde 64,9 kilogram, Ardeşen Yeşiltepe’de 64 kilogram yağış düştü.

 2 KÖY BOŞALTILDI

Rize’de yaşanan selle ilgili açıklama yapan Vali Kemal Çeber, mahsur kalan 9 kişinin kurtarıldığını, 2 köyün boşaltıldığını ve bazı yolların kapandığını söyledi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ