logo

Rize ve Artvin’e Yağış Uyarısı, Sıcaklık Mevsim Normali Üstünde

Rize ve Artvin’e Yağış Uyarısı, Sıcaklık Mevsim Normali Üstünde

Yurt genelinde hava sıcaklarının mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği, Rize ile Artvin’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sıcak hava dalgasının etkisindeki Yurt genelinde hava sıcaklarının mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği, Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yerel olmak üzere havanın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDEKİ SICAKLIK UYARISI

Ülkemizde hafta boyunca da etkisini sürdüreceği tahmin edilen, mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredecek hava sıcaklıkları ile ilgili uyarı yapıldı.

KRONİK KASTA, YAŞLILAR VE ÇOCUKLARA SICAK HAVA UYARISI

Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlar günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

YURT GENELİ HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun Kuzeydoğusu’nun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize ile Artvin’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Hava sıcaklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzey, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR:
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların, Rize ile Artvin’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ