logo

ROTARY LİSESİ KOROSUNDA MÜZİK ŞÖLENİ

ROTARY LİSESİ KOROSUNDA MÜZİK ŞÖLENİ

atasehir_rotary_konser (0)Ataşehir Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) öğretmen ve öğrencilerinden oluşan Müzik Topluluğu, ATAFEST etkinlikleri kapsamında yılsonu konseri düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordine ettiği ATAFEST kapsamında yapılan etkinlikler çerçevesinde, Ataşehir Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) öğretmen ve öğrencilerinden oluşan Müzik Topluluğu, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılını muhteşem bir konserle tamamladı.

atasehir_rotary_konser (62)

atasehir_rotary_konser (16)

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, ATAFEST Koordinatörü Hüseyin Özaslan ile birlikte; okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldı. Yoğun ilgi gören konserde salon tamamen dolarken bir kısım izleyici konseri ayakta izledi.

atasehir_rotary_konser (6)

Müzik Öğretmeni Zuhal Yıldırım Gök yönetiminde öğretmen korosu, öğrenci korosu ve halk oyunlarını bir arada gerçekleştirdiği konser salondaki konukların da katılımı ile coşkulu geçti.


atasehir_rotary_konser (26)atasehir_rotary_konser (40)atasehir_rotary_konser (44)atasehir_rotary_konser (53)

Slayt gösterisi ile başlayan program izleyicilerden büyük alkışlar aldı. Türkülerle birlikte Azeri, Karadeniz ve Zeybek gösterilerinin sunulması salonda bir şölen havası estirdi.

Koronun çalışmalarını amatör ruhla yaptığını kaydeden Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Adem Sağır açılış konuşmasında; “Bundan üç yıl önce öğretmenlerimizin gerçekten büyük gönüllülükle, özveri ile amatör ruhla çıktıkları bu yolda, çalışmalarımızı bugün burada, sizlerin huzuruna taşıyabilmiş olmanın haklı ve onurlu gururunu yaşıyoruz” dedi.

atasehir_rotary_konser (9)

Adem Sağır; “25 öğretmen ve 35 öğrenciden oluşan koromuz sizlere ülkemizin farklı yörelerinden, farklı bölgelerinden 17 eseri beğeninize sunacaklar. Gönül telinize güzel bir şekilde dokunacaklarına inanıyorum. Bu duygularla bu etkilimizde bizleri yalnız bırakmayan, okul müdürü arkadaşlarıma ve siz sevgili gönül dostlarımıza, organizasyonda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

atasehir_rotary_konser (80)atasehir_rotary_konser (78)

Yabancı müziğe ilginin yoğun olduğu günümüzde yapılanın Türk Müziği adına güzel çalışma olduğu vurgulayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “Müthiş bir çalışma. Çocuklarımız genelde servislerde yabancı ya da pop türü müzik dinliyorlar. Kendi kültürümüze uzak duruyorlar. Bu anlamda Türk kültürü, Türk müziği adına da güzel bir çalışma oldu. Bunun yaygınlaşması ve diğer öğretmenlerimize de örnek olması en büyük temennimdir. Emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

atasehir_rotary_konser (67)

Gösterilerin sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, konserin açılışında “Yarim Geçti” türküsünü söyleyerek salondakileri büyüleyen, koronun da şefliğini yapan Zuhal Yıldırım Gök’e başarılarından dolayı plaket verdi.

atasehir_rotary_konser (57)atasehir_rotary_konser (35)atasehir_rotary_konser (23)atasehir_rotary_konser (36)atasehir_rotary_konser (37)atasehir_rotary_konser (55)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ