logo

‘Rozetin Yolculuğu’ Hikayesi Ataşehirli Tiyatro Seyircisiyle Buluştu

‘Rozetin Yolculuğu’ Hikayesi Ataşehirli Tiyatro Seyircisiyle Buluştu

Ataşehir Belediyesi Gençlik ve Çocuk Halk Dansları Topluluğu, İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde “Rozetin Yolculuğu” isimli dans tiyatrosunu sahnelendi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Gençlik ve Çocuk Halk Dansları Topluluğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, 22 Nisan Pazartesi günü İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde “Rozetin Yolculuğu” isimli dans tiyatrosunu sahnelendi.

BAŞKAN ONURSAL ADIGÜZEL İZLEDİYCİLER ARASINDA

Genel Sanat Yönetmenliğini Şevket Yakupoğlu yaptığı Ataşehir Belediyesi Gençlik ve Çocuk Halk Dansları Topluluğu tarafından İnal Aydınoğlu Kültür Merkezinde sahnelenenRozetin Yolculuğu oyununu Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel de izledi.

“Himaye-İ Etfal Cemiyeti” Kimsesiz Çocuklar Yararına Rozet Satışı

“Himaye-i Etfal Cemiyeti” adı ile bilinen çocuk esirgeme kurumunun milli bayramlarda kimsesiz çocuklar yararına rozet satışı yapmasından esinlenilen hikaye ve bir rozetle başlayarak bizi Cumhuriyet’e taşıyan süreç, çocukların muhteşem dans gösterisi eşliğinde izleyicilerle buluştu.

HİKAYE 103 YIL ÖNCE 23 NİSAN’DA BAŞLIYOR

Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelediği tarihi hikayeyle; 103 yıl önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, Himaye-i Etfal Cemiyeti, kimsesiz çocuklar yararına rozet satmaya başlayan hikaye anlatılıyor.

HİMAYE-İ ETFAL CEMİYETİ, KİMSESİZ ÇOCUKLAR YARARINA ROZET SATIŞI

İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelen Rozetin Yolculuğu:
“Tam 103 yıl önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, Himaye-i Etfal Cemiyeti, kimsesiz çocuklar yararına rozet satmaya başlıyor. İşte asıl hikaye tam da burada başlıyor.”

ROZETİN YOLCULUĞU İSİMLİ GÖSTERİSİNİ BÜYÜK İLGİYLE İZLEDİK

Ataşehir Belewdiye başkanı Onursal Adıgüzel, oyun ile ilgili paylaşımında, “Ataşehir Belediyesi Gençlik ve Çocuk Halk Dansları Topluluğumuzun Rozetin Yolculuğu isimli gösterisini büyük ilgiyle izledik. Çocuklarımızın sanatla iç içe olmasına, yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirmelerine olanak sağlamaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

BİZİ CUMHURİYET’E TAŞIYAN SÜREÇLE ÇOCUKLARIN MUHTEŞEM DANS GÖSTERİSİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümüne özel olarak hazırlanan, pandemi nedeniyle planlanan tarihte sahnelenemeyen “Rozetin Yolculuğu” isimli belgesel – dans tiyatrosu, ilk kez 22 Nisan akşamı düzenlenen gala gösterisiyle; bir rozetle başlayan ve bizi Cumhuriyet’e taşıyan süreç, çocukların muhteşem dans gösterisiyle anlatıldı.

SANAT YÖNETMENİ ŞEVKET YAKUPOĞLU

22 Nisan akşamı düzenlenen gala gösterisiyle ilk kez sahnelenen Rozetin Yolculuğu’nun Tarih Danışmanlığını Tolga Gerger, Genel Sanat Yönetmenliğini Şevket Yakupoğlu, Koreografisini Deniz Danış üstleniyor.

“ROZETİN YOLCULUĞU”NA GENÇ TEŞVİK ÖDÜLÜ

Ataşehir MSKM’de düzenlenen CIOFF 4. Hizmet ve Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. AtaşehirBelediyesi “Genç Teşvik” Ödülünü Rozetin Yolculuğu aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ