logo

Rukiye Ay, ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Yerel Kadın Gazetecisi’

Rukiye Ay, ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Yerel Kadın Gazetecisi’

Ataşehir’de de bir dönem görev yapan Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay, “Yılın En İyi Çıkış Yapan Yerel Kadın Gazetecisi” ödülünü aldı.

Gazeteci Rukiye Ay, “Uluslararası Başarı Hikaye Ödülleri” organizasyonunda “Yılın En İyi Çıkış Yapan Yerel Kadın Gazetecisi” ödülünü aldı.

GAZETECİ RUKİYE AY’A ANLAMLI ÖDÜL

Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay, RM’C PMU Master’ın ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Başarı Hikaye Ödülleri” töreninde ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Yerel Kadın Gazetecisi’ ödülünü aldı.

SUNUM DENİZ AKKAYA İLE DJ UĞURCAN BOZCAĞAÇ’DAN

Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay, RM’C PMU MASTER Academy’nin düzenlediği “Uluslararası Başarı Hikaye Ödülleri 2022” ödül töreninde ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Yerel Kadın Gazetecisi’ ödülünü aldı. Rüya Masal Coşkuntuna’nın ev sahipliğinde Ramada Hotel Merter’de gerçekleştirilen geceye iş, sanat ve medya dünyasından birçok isim katıldı. “Uluslararası Başarı Hikâye Ödülleri” sunumunu Deniz Akkaya ile DJ Uğurcan Bozcağaç’ın üstlendiği gece renkli anlara sahne oldu.

GECEDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Başarı ödüllerinin sahiplerini bulduğu gecede Demirören Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Celal Korkut Onur Ödülü’ne layık görüldü. Törende ‘Hayat Boyu Yaşam Ödülü’nü eski Türkiye güzeli ve Yeşilçam oyuncusu Sevgi Can Danlı aldı. ‘Yılın En Başarılı Türk Dünyası Radyo Programı’ ödülü ise Uğur Atis ve Şahsenem’in Ulusal Radyo’da hazırlayıp sunduğu ‘Uğur Atis ve Şahsenem ile Ayaküstü Bir Şeyler’ programına layık görüldü. ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Uluslararası FM Dergisi Haber Müdürü’ ödülüne layık görülen isim ise Habib Babar oldu.

“BAŞARMAK İÇİN AZİM GEREKİYOR”

İş, sanat, medya dünyasından çok sayıda ismi bir araya getiren ve bu yıl 2.’ncisi gerçekleşen görkemli gecenin organizatörü Rüya Masal Coşkuntuna, “Başarmak her zaman azim gerektiriyor. Sizler beni şu an daha iyi anlarsınız. Böyle bir geceye geldiğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

“EMEKLERİMİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ MUTLU ETTİ”

‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Yerel Kadın Gazetecisi’ ödülüne layık görülen Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay ödülünü alırken anlamlı bir konuşma gerçekleştirdi. Ödülünü Deniz Akkaya ve Uğurcan Bozağaç’ın elinden alan Rukiye Ay, şunları söyledi; “Öncelikle bu geceyi düzenleyen ve beni bu ödüle layık gören Rüya Masal Coşkuntuna’ya çok teşekkür ediyorum. RM’C PMU Master’ın bu görkemli gecesinde özel isimlerle bir arada olmaktan mutluluk duydum. Meslekte 11 yılı geride bıraktım. Emek, çaba ve özveriyle çalışmalarımı sürdürüyorum. Bu zorlu süreçte her zaman yanımda olan aileme ve Sarıyer Gazetesi ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Ayrıca Ulusal Radyo’da program yapmaya da başladım ve bu vesileyle Ulusal Radyo’ya ve Uğur Atis’e de teşekkür ederim. Ayrıca bu gecede başarı hikayelerini duyurmak için emek veren meslektaşlarım basın mensuplarına da teşekkür ederim.”

RUKİYE AY KİMDİR?

1 Nisan 1989’da Beyoğlu, İstanbul’da doğdu. 2006 yılında Hüseyin Rahmi Gürpınar Çok Programlı Lisesi, Sosyal Bilimler bölümünden okul ikincisi olarak başarıyla mezun oldu.

Aynı yıl Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazanarak eğitim hayatını sürdürdü. Üniversite yıllarında Vatan Gazetesi hafta sonu ekleri “Bizim Kahve” ve “Pazar Vatan”da stajını tamamladı.

2011 yılında üniversiteden mezun oldu ve meslek yaşamına adım attı. Basın Konseyi’nde bülten hazırlığı ve haber takibinde görev aldı. Özellikle kültür sanat alanında çok sayıda ünlü isimle gerçekleştirdiği ses getiren röportajlarıyla da yerel gazetecilikte adından söz ettirdi.

Şişli, Sarıyer ve Ataşehir’de faaliyetlerini sürdüren çeşitli yerel gazetelerde muhabir, editör ve haber müdürü görevlerini başarıyla sürdürdü. Haberler.com haber sitesinin yerel ekibinde bir süre editör olarak yer aldı. İlgi duyduğu fotoğraf alanında da kendisini geliştirerek etkinlik ve kişisel fotoğraf çekimleri gerçekleştirdi. Aynı zamanda çeşitli yerel gazetelerde köşe yazıları yazmaya da devam etti.

2021 yılında Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde sektörün etkili isimlerinden aldığı derslerle “Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk” eğitim programını tamamlayarak başarılı bir ortalamayla sertifikasını aldı. Gazetecilik alanındaki çalışmalarını sürdürürken 2022 yılında radyo programcılığıyla tanıştı.

Ulusal Radyo’da ‘Uğur Atis ve Rukiye Ay ile Ayaküstü Bir Şeyler / Medyavizyon’ programını hazırlayıp sunmaya başladı. Stüdyoda canlı yayınla gerçekleşen programda birçok ismi konuk etti.

Yazmaya olan tutkusu her geçen gün arttıkça kısa öykülerden oluşacak kitabını yazmaya karar verdi. Mesleki yaşamında 11 yılı geride bırakan gazeteci, 2022 yılında “Yılın En Başarılı Yerel Kadın Gazetecisi” ödülüne layık görüldü.

Halen Sarıyer Gazetesi ve İstanbul Kulisi gazetelerinde Haber Müdürü olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Ulusal Radyo’da Uğur Atis’le birlikte hazırlayıp sunduğu programına da devam ediyor.

“Mesleğine aşık” olan Rukiye Ay, aynı zamanda kedileri ve doğayı da çok seviyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ