logo

SADİ ÖZATA “BİRLİK VE BERABERLİĞİN GÖSTERİSİNİ YAPALIM”

SADİ ÖZATA “BİRLİK VE BERABERLİĞİN GÖSTERİSİNİ YAPALIM”

Ataşehir’de “El ele hep güzele” sloganıyla Ataşehir’de bulunan il dernek katılımı ile düzenlenecek “1.Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’nin tanıtımı yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Silence İstanbul Hotel & Conventıon Center’da 1.Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali” Düzenleme Komitesi Başkanı Sadi Özata başkanlığında düzenlenen tanıtım toplantısına organizasyon komitesi üyeleri, katılımcı STK ve dernek temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİN GÖSTERİSİNİ YAPALIM DEDİK”

Ataşehir’de düzenledikleri 1.Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’ni İstanbul’da belki de Türkiye’de ilkler arasında yer aldığını ifade eden Festival Düzenlemem Komitesi Başkanı Sadi Özata, Ataşehir’de kurulu bulunan il derneklerinin dikkate alınarak, 24 ilin bir araya geldiği güzel bir mozaik oluşturduklarını kaydederek; “2009’da kurulan, birkaç ilçenin kenar mahallelerinden oluşan Ataşehir ‘in üzerindeki varoş yapısının atılıp imar ve gelişmişlik açısından iyi bir konuma gelmiştir. Biz de Ataşehir’de yaşayan tüm illeri, kültürlerini buluşturup, en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda; birlik ve beraberliğin gösterisini yapalım dedik. Tüm dernek başkanlarımız düşüncemizi güzel karşılayarak, çalışmalara katıldılar” dedi.

ORGANİZASYONU HİÇBİR SİYASİ YAPIYI ÖNE ÇIKARMADAN YAPTIK

35 yıldır siyasetin içinde yer aldığını STK ve derneklerde görev aldığını kaydeden Festival Organizasyon Komitesi Başkanı Sadi Özata, organizasyonda yer alan dernekler ve yöneticilerin farklı siyasi görüşlere sahip olduklarını, organizasyonda hiçbir siyasi yapıyı öne çıkarmadan yaptıkları çalışmalarla farklı siyasi yapılara mensup STK temsilcileriyle birlikte görkemli bir açılışla 24 Eylül’de başlayacak olan 1.Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’ni yüzlerinin akı ile tamamlayacaklarına inandıklarının altını çizdi.

TÜRKİYE’YE MAL OLACAK BİR KONSEPT

Yerel basın mensubu olarak kamuyu bilgilendirmekle birlikte yönlendirme görevi bilinci ilke yüklendikleri misyonla organizasyonu düzenlediklerinin ifade eden 1.Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali sözcüsü ve organizasyonu yapan Tuz Medya sahibi Himmet Kaya, Ataşehir’de bulunan derneklerin de bu organizasyona desteklerini verdiğini kaydederek, “Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu görürseniz, birbirimize ne kadar ihtiyacımız olduğunu da görürsünüz. Birlikte bir şeyler üretmeye, birbirimizi tanımaya, kültürlerimize sahip çıkmaya, bulunduğumuz kente de katkı yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız beklediğimizden de ileri giderek Türkiye’ye mal olacak bir konsepte büründü. Ataşehir’de bulunan 24 ile ait derneğin tamamına yakınının katıldığı 1.Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’ni organize ediyoruz” diye konuştu.

ATAŞEHİR’DEKİ İL DERNEKLERİ VE STK TEMSİLCİLERİ KATILDI

Toplantı, Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Başkanı Rahman Baki’den başlayarak sırasıyla söz alarak kendilerini tanıtıp düşüncelerini dile getirdikleri Ataşehir’de bulunan il dernekleri ve STK temsilcilerinin kısa konuşmaları ve sonrasında soru cevap bölümü ile devam etti.

Toplantı 1.Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali katılımcılarının birlikte aile fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

YÖRESEL KÜLTÜRLER YARIŞACAK

Ataşehir’de “El ele hep güzele” sloganıyla düzenlenecek olan “1.Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’ Ataşehir’de bulunan il dernek katıldığı;  kültürlerinde yer edinmiş yöresel yemek yarışması, halk oyunları,   yöresel kıyafet yarışması ve dernekler arası futbol turnuvasının düzenleneceği bir organizasyon olacak.

SEVCAN ORHAN, HALUK LEVENT KONSERLERİYLE FESTİVALDE

24 Eylül- 01 Ekim’de sekiz gün boyunca Ataşehir Nazım Hikmet Parkı’nda düzenlenecek “1.Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali” kapsamında Sevcan Orhan, Haluk Levent gibi sanatçıların  konserlerinin yanı sıra STK ve derneklerin katkılarıyla  yöresel performansların da yer alacağı  kültür aktiviteleri festivalin renk mozaiğini oluşturacak.

22  İLİ TEMSİL EDEN DERNEK  KATILIYOR

“1.Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali”ne Ataşehir’de bulunan Ağrı, Artvin, Amasya, Balkanlar, Bayburt, Çankırı, Çorum, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kafkaslar, Kars, Kastamonu, Malatya, Ordu, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Van  ve Yozgat  il derneklerinin yer aldığı 22  il derneği  katılıyor.

KIZILAY, YEŞİLAY’DA FESTİVALDE

Ataşehir Kızılay Şubesi’nin  Festival süresince kan bağışı kampanyası, belirlenen kardeş okulda 200 ihtiyaç sahibi çocuğu giydirme projesi, Ataşehir Engelliler Derneği ve Ataşehir Yeşilay’ın katkıları da  festivalin sosyal projeleri arasında yer alıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ