logo

Sadi Özata ‘Bu Yangın İnsanlığın Yüz Karasıdır’

Sadi Özata ‘Bu Yangın İnsanlığın Yüz Karasıdır’

Ataşehir Belediye Meclisi’nde konuşan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Sadi Özata, Sivas Madımak Katliamı ve Başbağlar katliamı yapanları kınayarak, hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz toplantıları ayı 1. Oturumu Meclis 1.Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında yapıldı.

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında gündem dışı söz alan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Sadi Özata, Sivas Madımak Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada “Bundan 25 yıl önce, kendini bilmez, insanlıktan uzak bir grup tarafından Sivas’ta Madımak Oteli’nde yangın çıkararak 37 aydınımızı, sanatçımızı, halk ozanımızı diri diri yakmışlardır. Bu yangın insanlığın yüz karasıdır.  Böyle bir yangının bir daha olmamasını, bu acıların bir daha yaşanmaması; nefret ve kinin yerini, hoş görünün alması temennisiyle Madımak Oteli’nde hayatını yitirenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Gündem dışı söz alarak CHP Grubu adına konuşarak katliamları yapanları kınayan Sadi Özata, Erzincan Başbağlar katliamı ile ilgili, “Ayrıca, 5 Temmuz tarihinde Erzincan Başbağlar Köyü’nde bundan tam 258 yıl önce hunharca katledilen 35 masum vatandaşımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Yapanları lanetliyoruz. Hayatını kaybedenleri de saygı ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ