logo

SADIK KAYHAN ‘ŞAMPİYONLUK İÇİN ENGEL YOK’

SADIK KAYHAN ‘ŞAMPİYONLUK İÇİN ENGEL YOK’

Ataşehir Belediyesinin ismini taşıyan kulübün şampiyonluğa oynamak zorunda olduğunu kaydeden Sadık Kayhan takımın başarısızlığının belediyeye mal olacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Spor ile ilgili son gelişmeleri değerlendiren Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Ataşehir Belediye Spor eski başkanı Sadık Kayhan; “Ataşehir Belediyesinin ismini taşıyan bir spor kulübü şampiyonluğa oynamak zorundadır” dedi.

Ligden düşmesi söz konusu iken önceki sezona yönelik 6 puan silme cezası alarak sezona başlayan ve 2016 – 2017 sezonunda TFF kadınlar 1 futbol Liginde mücadele edeceği açıklanan ve hazırlık çalışmaları süren Ataşehir Belediye Spor kadın futbol takımı ve Türkiye’de kadın futbolunu değerlendiren Sadık Kayhan konu ile ilgili görüşlerini basın mensupları ile paylaştı.

ŞAMPİYONLUK İÇİN ENGEL YOK

Başarılı olmak için yönetici ve sporcuların iddialı olması gerektiğinin altını çizen Sadık Kayhan, geçtiğimiz sezonda bazı sıkıntıların yaşandığına işaret ederek; “Böyle iddiası olmayan idarecilerin ve teknik heyetin o kulübün başında durmaması gerekir.  Belli sıkıntılar yaşanmıştır. Bu olayın maddi boyutu ve farklı boyutları var. Buna rağmen belediyenin ve çevrenin bir miktar katkısıyla Ataşehir Belediye Sporun şampiyon olması için çok büyük bir engel yok” dedi.

TÜRKİYE’DE KADIN FUTBOLCU SAYISI ELLİYİ GEÇMEZ

Türkiye’de futbol oynayan profesyonel sporcu sayısının elliyi geçmeyeceğini iddia eden Kayhan; “Türkiye geneline baktığımız zaman iyi futbol oynayan kadınların sayısı elliyi geçmez.  Bunu da zaten iki üç takım paylaşıyor. Bunlardan biri de Ataşehir Belediye Spordur.  Onun için bu takım iddialı olmak durumunda. Bu kulüp bizim. Bizde elimizden gelen her türlü desteği veririz” şeklinde konuştu.

BELEDİYE SPORUN OLUMLU OLUMSUZ HER ŞEYİ BELEDİYEYE MAL EDİLİR

Kulübün adının Ataşehir Belediye Spor kulübü ise belediye ile bir bağlantısının olması da gerektiğini ifade eden sadık Kayhan;  kulüp başkanın da Belediyeden olmasının doğal olduğunu kaydederek; “Çünkü olumlu olumsuz her şey belediyeye mal edilir. Onun için yöneticiliği başka bir yere teslim edemezsiniz.  Ya adını değiştireceksiniz ya da belediyenin mantığı ile burayı yönetecek isimler bulacaksınız” ifadelerinde bulundu.

DEVLETİN POLİTİKASI DA KARŞISINDA

Kadın sporunun özellikle de kadın futbolunun tanıtılması ve hak ettiği ilgiyi görmesinde herkese ve özellikle de basın mensuplarına da büyük görevler düştüğünü kaydeden Sadık Kayhan, Ulusal basının kadın futbolundan hiç söz etmediğini vurgulayarak; “Bunu federasyon toplantıların da başkanlığım döneminde dile getirdim.  Ne yazık ki devletin politikası bu işin karşısında… Bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Dünya şampiyonasına katılan erkek oyuncularından tek bir futbolcuya verilen prim tüm kadın futboluna harcanan paradan fazla. Yazıktır. Onun için sizlerinde kadın futbolunu tanıtımına daha fazla yer vermenizdir” ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞAN FUTBOLCULARIMIZ ANTRENMANSIZ MAÇA ÇIKIYOR

Kadın futbolundaki önemli sorunlardan birinin de okuyan ya da çalışan sporcular olduğunu kaydeden Sadık Kayhan, sporcuların profesyonel olarak yaşamını sürdürecekleri gelirleri olmadığı için çalışmak zorunda olduğunu söyleyerek; “Çoğu futbolcu spor akademilerinde okuyor, ya da okuyarak öğretmen oldu. Öğretmen olup başka illerde görev alan oyuncularımız var. Yakın olanları antrenmansız maça çıkarıyoruz. Çünkü zamanları yok. Uzaktakilerin de gelme şansları yok. Buna en güzel çare oynadıkların takımın bulunduğu ile tayinlerinin çıkarılmasıdır. Bu konuda gerkeli düzenlemeyi TFF ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte yapılacak çalışma ile çözülmesini bekliyor istiyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ