logo

Sağanak Yağış, Kurbağalı Dere ve Baskın

sel_barbaros_yenisahra (01)İstanbul’da Anadolu yakasında yoğun olarak etkisini gösteren sağanak yağış nedeni ile taşan Kurbağalı dere çevresinde baskınlara yol açtı. Evler, iş yerleri su altında kaldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da da öğleden sonra başlayan ve Anadolu yakasında yoğun olarak etkisini gösteren yağışlar nedeniyle, özellikle Kadıköy ve Ataşehir’de taşan Kurbağalı Dere kenarı ile yakınındaki ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önceki gün İstanbul’da etkili olacak yağışların baskınlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

sel_barbaros_yenisahra (01_)

Taşan Kurbağalı Dere su baskını neden olduğu E-5 Karayolu’nda trafik durma noktasına geldi. Sürücüler tek şeride düşen yolda ilerlemekte güçlük çekti.

İtfaiye ekipleri gelen ihbarlarda yetişmekte zorlandı. Derelerin taşması üzerine iş yerleri ve evlerde de zarar gördü.

Yine Kurbağalı Dere kenarında yer alan kurban yerleri zarar görürken kurbanlıklar telef olmaktan güçlükle kurtarıldı.

sel_yenisahra (1)

Baskın İlk Kez Bu Boyutta

Baskının ilk kez bu boyutta olduğunu ve taşkının yüksek olma sebebini büyük ölçüde yetersi köprü olarak gösteren işyeri sahibi Akif Keçeli daha önceleri de yaşanan taşkınlarda iş yerlerinin sel baskınına maruz kaldığını, ancak ilk kez bu boyutta baskın yaşadıklarını söyledi.

Keçeli 2 bodrum katı ve zemin katındaki mallarının tamamen hasar gördüğünü, önceki baskınlarda zemin katla kalan hasarların bu baskında bodrum katlarında da yaşandığını söyledi.

Öte Yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafiğini rahatlatmak üzere açtığı Ataşehir kavşağı suyla doldu. Baskın nedeni ile ulaşıma kapanan, geçit vermeyen kavşak nedeni ile Ataşehir trafiği olumsuz etkilendi.

sel_yenisahra (3)

sel_yenisahra (4)

Belediye, İtfaiye, İBB ve İSKİ’ye Tepki

Ev ve iş yerlerindeki suları kendi olanakları ile tahliye etmeye çalışan vatandaşlar aradıkları halde tahliye için gelmeyen ilçe belediyesine ve itfaiyeye tepki gösterirken; Kurbağalı Dere’nin ıslah çalışmasında ağır davranan İBB ve İSKİ’ye öfkelerini dile getirdiler.

sel_barbaros_yenisahra (4)

Kurbağalı Dere Üzerindeki Köprü Taşkını Artırıyor

Sorunun büyük ölçüde Kurbağalı Dere üzerindeki köprüden kaynaklandığını iddia eden sel baskını mağduru vatandaşlar, ilçe belediyesine başvurduklarını, aldıkları cevapta; Ataşehir belediyesi olarak köprüyü uygun koşullarda yenilemek için İSKİ ve Büyükşehir Belediyesinden izin istediklerini ancak köprü yenileme izini alamadıklarını belirttiklerini söylüyorlar.

Kurbağalı Dere Islah Projesi Programda

Ataşehir Belediyesi yetkilileri ise İBB ve İSKİ’ye yaptıkları yenileme talebinin, Kurbağalı Dere Islah Projesinin programda olduğu, Köprü yenilemenin de ıslah projesine uygun olarak program dahilinde yenileneceğini söyleyerek geri çevrildiğini iddia ediyorlar.

sel_barbaros_yenisahra (36)

Hesabı Kim Verecek?

Bu arada büyük ölçüde maddi hasar meydana gelen baskından kalan suyu kendi olanakları ile evinde tahliye için çalışırken; “Her yıl birkaç kez baskın oluyor. Korku içinde yaşıyoruz. Allahtan çocuklarımız evde yoktu. Biz yokken, çocuklarımız evde iken evde basık olsa, çocuklarımız hayatını kaybetse hesabı kim verecek?” diye sorarak ilgililerin sorunlarına duyarsız kalmalarına isyan etti.

sel_barbaros_yenisahra (9)sel_barbaros_yenisahra (16)sel_barbaros_yenisahra (19)sel_barbaros_yenisahra (33)sel_barbaros_yenisahra (38)

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ