logo

Sağlık Bakanı Ataşehir’de Ağız ve Diş sağlığı Hastanesi Açtı

Sağlık Bakanı Ataşehir’de Ağız ve Diş sağlığı Hastanesi Açtı

atasehir_Dis_acilisAtaşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Vali Vasip Şahin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katladığı toplu törenle açıldı. Törene Vali Şahin’de katıldı..

Recep Kenan/itvhaber.com

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yaptığı toplu açılış töreninde; Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis Ünitesi, Üsküdar Devlet Hastanesi Evde Sağlık Koordinasyon Merkezi, Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Excimer Lazer ve Organ Nakli Ünitelerinin açılışları gerçekleşti.

Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin bahçesinde gerçekleşen toplu açılış törenine İstanbul Anadolu kuzey Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kemal Memişoğlu’nun Kuzey Hastaneleri Birliğine bağlı kamu hastaneleri ile ilgili bilgi verdiği açılış konuşması ile başladı.

Vali Şahin “Sağlık Kalitesi Daha Yukarılara Çıkacaktır”

Açılacak tesislerin İstanbul’a hayırlı olmasını dileyen İstanbul Valisi Vasip Şahin konuşmada, “Ataşehir Ağı Diş Sağlığı Hastanesi ile birlikte bu gün açılacak diğer birimler için ilimize sağlık konusunda verdikleri destekten dolayı Sağlık Bakanımıza ve şahsınızda bütün bakanlık çalışanlarına şükranlarımı arz ediyorum. %80’lere yaklaşan hasta memnuiyeti kısa zamanda sağlık kalitesi daha yukarılara çıkacaktır” dedi.

12 yılda sağlıkta sessiz ir devrim başardıklarının altını çizen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, başarıda payları olan sağlık çalışanlarına teşekkür ederek Hemşireler Günü ve Ebeler Haftası nedeni kutlama mesajını iletti.

Son derece modern yapılarda, ileri teknoloji ile donatılmış fiziki meknalarda, 1500 olan ağız ve diş sağlığı ünite sayısını 9 bine çıkardıklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, acil sağlık hizmetlerinin artık eskisi gibi olmadığını belirterek, eskiden ambulans arandığı zaman arıza, tıbbi donanım ve eleman yetersizliği ya da mazotu olmadığı gerekçesiyle olumsuz cevap verildiğini hatırlattı.

Sağlık Bakan Mehmet Müezzinoğlu Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’de Ak Parti’yi milletle beraber kurduğunu ve milletle beraber yola devam ettiğini vurguladığı konuşmasında; “Vatandaşımız 7 Haziran’da sandığa gidecek, tercihi yapacak ve bu tercih milletin kaderi olacak. 36 bin yatak kapasiteli 226 hastaneyi biz yapıyoruz. Yıl sonuna kadar 12 bin yatak kapasiteli 43 hastanenin ihalesini yapacağız. 26 bin kapasiteli şehir hastanelerinin inşaatı devam ediyor. Türkiye, 2018’e gelince, sıfırdan, ileri teknoloji, tıbbi donanımla donatılan toplam 95 bin yatak kapasiteli hastanesiyle en ileri sağlık hizmeti sunan dünyanın tek ülkesi olacak” dedi.

Bakan Müezzinoğlu’nun konuşmasının ardından İstanbul valisi Vasip Şahin’in de aralarında bulunduğu davetliler ile birlikte kurdeleyi keserek, Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve diğer ünitelerin toplu açılışını yaptı.

Açılışa Bakan Müezzinoğlu ve İstanbul Vlisi Vasip Şahin ile bilikte; İstanbul Anadolu Kuzey Hastaneleri Birliği genel Sekreteri Kemal Memişoğlu Ataşehir Kaaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Ak PArti İstanbul milletvekili adayları, İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak, Ak Parti Ataşehir SKM Başkanı Sinan Ayrancı, Ak Parti Ataşehir ilçe yöneticileri, partililer, sağlık çalışanları ve Ataşehirliler katıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindekiler Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

22 ayda tamamlanan 11,233 metrekare kullanım anına sahip Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi; 102 diş hekimi, 101 diş ünitesi, 11 hasta yatağı, iki ameliyathane ile hizmet Ataşehirlilere verecek.

20015 yılında 300 bin hastaya hizmet vermesi planlanan Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde; kanal tedavisi, diş çekimi,  sabit ve hareketli protez ile genel anestezi uygulamaları yapılabilecek. Yıllık 109 olan anestezi altında tedavi iki katına çıkıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ