logo

Sağlıkçılar TTB ve Sendikaların Çağrısıyla ‘Özlük Hakları Talebi’ İle Greve Gitti

Sağlıkçılar TTB ve Sendikaların Çağrısıyla ‘Özlük Hakları Talebi’ İle Greve Gitti

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık iş kolu sendikaları çağrısıyla sağlık emekçileri, özlük hakları talebi ile ilgili “Uyarıyoruz: Oyalama Değil Hakkımız Olanı İstiyoruz” sloganıyla greve gitti.

Recep Kenan/itvhaber.com

TBMM Genel Kurulu’nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine grev kararı alan Türk Tabipleri Birliği (TTB) açıklama yapmıştı.

“UYARIYORUZ: OYALAMA DEĞİL HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ” DİYEREK G(Ö)REV EYLEMİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) ile Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası’nın çağrısıyla sağlık emekçileri, özlük hakları ile ilgili düzenleme içeren yasa tasarısının iktidar tarafından Meclis içtüzüğüne aykırı biçimde geri çekilmesi üzerine “Uyarıyoruz: Oyalama Değil Hakkımız Olanı İstiyoruz” diyerek 15 Aralık 2021 günü G(ö)REV eylemine gitti ve iş bıraktı.

G(Ö)REV EYLEMİ KAPSAMINDA BASIN AÇIKLAMALARINA HASTA VE YAKINLARINDAN DESTEK

G(ö)REV eylemi kapsamında hastanelerin ve işyerlerinin önlerinde düzenlenen basın açıklamalarına, hastaların ve hasta yakınlarının destek verdiği de görüldü. TTB Merkez Konseyi üyeleri de farklı illerdeki basın açıklamalarına katılım sağladı. Tüm illerde hekimlerin neredeyse tamamına yakınının katıldığı, kamuoyunda ve basında oldukça ses getiren G(ö)REV eyleminde, haklar alınana kadar mücadelenin devam edeceği vurgusu yapıldı.

Gelişmeler üzerine grev karar alındığını belirten Türk Tabipleri Birliği (TTB) 15 Aralık Çarşamba günü grev yapacaklarını duyuran TTB, “Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacaktır” açıklaması yapmıştı.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi tarafından grev kararı ile ilgili açıklama şöyle:

Sağlık alanında uzun yıllardır sürdürülen politikaların olumsuz sonuçları, pandeminin yönetilmemesi ile derinleşmiş ve bu politikalardan hem bizler hem de toplum fazlasıyla zarar görmüştür. 11 Ekim 2021’de başlattığımız eylem süreci, düzenlediğimiz Beyaz Yürüyüş ve Beyaz Forum, uygulanan sağlık politikalarına karşı özlük haklarımız ve toplumun sağlığı üzerinden yürüttüğümüz mücadelenin parçasıydı. Bu mücadelenin bir sonucu olarak; hekim ve diş hekimlerinin gelirleri ve özlük haklarında yapılacağı öngörülen düzenleme gündeme geldi. Sonrasında ise düzenleme; meslek onurumuz ve Meclis içtüzüğü hiçe sayılarak, tüm uyarılarımıza rağmen geri çekildi.  Bunun üzerine Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık-emek meslek örgütleri olarak “Oyalama Değil, Hakkımızı İstiyoruz” diyerek, 15 Aralık 2021 günü için G(ö)REV kararı aldık.

Bugün 15 Aralık 2021; birçok ilin en büyük hastanelerinde, aile sağlığı, ilçe sağlığı merkezlerinde meslektaşlarımızın neredeyse tamamı G(ö)REV’deydi. Yoğun katılım ile gerçekleşen eylemimiz; gelecek için bizlere umut verirken, ülkenin her yanını sarmış karanlığa karşı da bir ışık oldu. “Bugün ayağa kalkmanın, bugün birbirimize güvenmenin, mesleğimizin taşıdığı gücü kullanmanın günüdür” çağrımıza yanıt vererek G(ö)REV eylemimize katılan başta genç hekimler olmak üzere tüm meslektaşlarımıza, tüm sağlık emekçilerine, sağlık emek-meslek örgütlerine, destek olan yurttaşlara teşekkür ediyoruz.

Mücadelemiz, örgütlülüğümüzden aldığımız güç ile haklarımızı alana kadar sürecektir.

Hep birlikte mücadele ederek kazanacağız, çünkü “Emek Bizim Söz Bizim!”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ