logo

‘SAĞLIKLI BİREYLER’LE, ‘MUTLU ATAŞEHİR’

‘SAĞLIKLI BİREYLER’LE, ‘MUTLU ATAŞEHİR’

atasehir_belediyesi (1)İnsan odaklı belediyecilik anlayışı kapsamında hizmetler üreten Ataşehir Belediyesi sağlık alanında da “Türkan Saylan” gibi örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Başta “Prof. Dr. Türkan Saylan Tıp Merkezi” olmak üzere, “Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği”, “Kadın Sağlığı, Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Ölçümü Görüntüleme Merkezi”, “Yeni Hayat Gençlik Merkezi” gibi birimlerle sağlıklı bireyler ve mutlu Ataşehir için yoğun bir mesai sarf ediliyor.

Ataşehir Belediyesi, sağlıklı bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmak ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilme imkanı sağlıyor.

atasehir_belediyesi (2)

PROF. DR. TÜRKAN SAYLAN TIP MERKEZİ

Prof. Dr. Türkan Saylan Tıp Merkezi’nde ilk hizmet yılından itibaren gelişmiş tanı ve tedavi metotları kullanılarak 12 farklı alanda, 55 kişilik personeliyle hizmet sunuluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, isteğe bağlı sigorta) tüm çalışan ve emekli vatandaşlar hiçbir ücret ödemeden yararlanabiliyor.

Tıp Merkezi, Ataşehirli vatandaşların devlet ve özel hastanelerden alamadıkları hizmete hızlı ve kaliteli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için var gücüyle çalışıyor.

Prof. Dr. Türkan Saylan Tıp Merkezi’nde ayda ortalama 3.500’ü ağız ve diş sağlığı olmak üzere 10.000’e yakın kişiye hizmet veriliyor.

atasehir_belediyesi (5)

KADIN SAĞLIĞI VE MAMOGRAFİ MERKEZİ

Temmuz 2015 yılında açılan “Kadın Sağlığı, Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Görüntüleme Merkezi”nde, Ataşehir’de yaşayan ve çalışan tüm kadınlara meme ve jinekolojik kanserler konusunda erken tanı ve doğru tedaviye yönlendirme hizmetleri ücretsiz olarak sunuluyor.

Meme Hastalılarına ilişkin muayene, mamografi, radyoloji ve meme USG hizmetlerinin verildiği merkezde kadın hastalıklarına ilişkin ise pap smear alınımı, ultrason ve kemik yoğunluğu ölçümü testleri yapılıyor.

Merkezde ayrıca ilerleyen yaşlarda çoğu vatandaşlarımızda önemli bir sağlık sorunu olarak karışımıza çıkan kemik erimesinin (Osteoporoz) erken teşhis ve tanısı için de hizmet veriliyor.

Son sistem cihazlarla hizmet verilen merkezde Kadın Doğum Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı, Radyoloji Uzmanı ile yardımcı sağlık personeli ve Radyoloji Teknisyeni bulunuyor.

atasehir_belediyesi (6)

FERHATPAŞA SAĞLIK POLİKLİNİĞİ

Ferhatpaşa Mahallesi’nde 2014 yılında hizmete açılan Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği’nde; Dahiliye, Çocuk, Kadın Doğum ve Diş alanında günde 200 hastaya tamamen ücretsiz hizmet veriliyor.

atasehir_belediyesi (7)

YENİ HAYAT GENÇLİK MERKEZİ

Ataşehir Belediyesi’nin bağımlılıkla mücadele için hazırladığı Yeni Hayat Projesi kapsamında Yeni Çamlıca Mahallesi’nde Yeni Hayat Gençlik Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor.

Yeni Hayat Projesiyle; madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele kapsamında, etkinliği kanıtlanmış yöntemler uygulayan uzmanların desteği ve Ataşehir ilçesindeki yerel yönetim, yerel kamu kurumları ve üniversite işbirliği ile Ataşehir’in sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı mahallerinde madde bağımlılığının önlenmesine yönelik mücadelenin geliştirilmesi ve sosyal bütünleşmeye katkı sağlanmaya çalışılıyor.

atasehir_belediyesi (3)atasehir_belediyesi (4)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ