logo

Sağlıklı Yaşamın Sırrı Sağlıklı Sofralarda Saklı

Sağlıklı Yaşamın Sırrı Sağlıklı Sofralarda Saklı

Sağlıklı bir yaşam sürmek ve yaşam kalitemizi artırmak hepimizin ortak beklentisi, ancak günümüz koşullarında bunu başarmak gittikçe zorlaşıyor.

Fonksiyonel Gıdaların Sağlıklı Yaşam ve Sağlık Üzerine Etkileri.

Sağlıklı bir yaşam sürmek ve yaşam kalitemizi artırmak hepimizin ortak beklentisi ancak günümüz koşullarında bunu başarmak hiç de kolay değil… Modern insanın fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak için elindeki en büyük güçlerden biri ise doğanın bizlere armağanı besinler.

Karma Grup, sağlıklı bir yaşam açısından önem taşıyan fonksiyonel gıdalar ve sağlık üzerine etkileri, bu konuda önemli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Nuray Yazıhan ile konusunda bilgilendirme yapıyor.

Sofralarımızı sağlık yönünden faydaları bilimsel olarak da kanıtlanan gıdalarla zenginleştirerek, sağlığımızı koruyabilir ve hastalıklarla daha kolay savaşabiliriz. Vücudumuz için olumlu etkileri olan bileşenleri içeren, hastalıkların önlenmesi ve risklerin azaltılmasında önemli bir rol oynayan sağlığa faydalı gıdalar olarak tanımlanan fonksiyonel gıdaların tüketimi bu açıdan giderek daha önemli hale geliyor.

Gıda, içecek, kozmetik, ambalaj gibi sektörlere özel eğitim ve danışmanlık hizmeti sunan Karma Grup, gıda sektöründeki uzmanlığını yeni bir boyuta taşıyarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Fizyopatoloji Bilim Dalı ve Disiplinlerarası Gıda Metabolizma Klinik Beslenme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Yazıhan’ın Koordinatörlüğünde Fonksiyonel Gıda ve Sağlıklı Yaşam Enstitüsü oluşturdu. Fonksiyonel gıdaları bilimsel veriler ışığında kapsamlı bir şekilde ele alan eğitim modüllerinin tasarlandığı Enstitü; fonksiyonel gıda üreticileri, gıda, tıp, eczacılık, sağlık bilimleri, kimya ve biyoloji alanındaki profesyoneller ile sektör tedarikçilerine ulaşmayı hedefliyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ