logo

SAĞLIKTA SODEM YEREL YÖNETİM ÖDÜLÜ ATAŞEHİR’E

SAĞLIKTA SODEM YEREL YÖNETİM ÖDÜLÜ ATAŞEHİR’E

atasehir_sodem_odul (1)Ataşehir Belediyesi, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) tarafından düzenlenen yarışmada yerel yönetimlerin sağlık alanında ödüle layık görüldü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Başkanlığını Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sürdürdüğü Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM)’nin Belediyeler Buluşması’nda Ataşehir Belediyesi Kadın Sağlığı, Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Görüntüleme Merkezi ödüllendirildi.

ATAŞEHİR’E SAĞLIK ALANINDA ÖDÜL

Kadın Sağlığı, Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Görüntüleme Merkezi ile SODEM Ataşehir Belediyesi’ne verilen ödülü Belediye Başkanı Battal İlgezdi adına Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu’ndan aldı.

BÜYÜKŞEHİR ÖDÜLLERİ; ESKİŞEHİR, İZMİR, MUĞLA, HATAY, AYDIN

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yaygınlaştırmak, ortak bir dil kullanımı ile başarılı belediyecilik uygulamalarını Türkiye’de ve dünyada güçlü bir algıya dönüştürmek amacını taşıyan Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) tarafından düzenlenen yarışmada Büyükşehir ödüllerini; Eskişehir, İzmir, Muğla, Hatay, Aydın aldı.

Kentsel gelişim dalında Giresun, Burdur, Sinop, Ankara Yeni Mahalle, Aydın Didim, İstanbul Beylikdüzü, İzmir Urla, Ardahan Hanak ve Edirne Uzunköprü belediyelerini ödüle layık görülürken;  Sağlık ödüllerini ise; Eskişehir Tepebaşı, İstanbul Ataşehir, İzmir Balçova, İzmir Bayındır, Amasya Merzifon belediyeleri aldı.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yaygınlaştırmak, ortak bir dil kullanımı ile başarılı belediyecilik uygulamalarını Türkiye’de ve dünyada güçlü bir algıya dönüştürmek amacı ile kurulan ve 122 üye belediye ile ülkede 15 milyon nüfusu temsil eden, Başkanlığını Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sürdürdüğü Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) belediyeler buluşması ve yerel yönetim ödülleri etkinliklerini Seferihisar’da gerçekleştirdi.

atasehir_sodem_odul (4)

100’ÜN ÜZERİNDE BELEDİYE, 500 PROJE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törende, 100’ün üzerinde belediyenin toplam 500 projeyle katıldığı yarışmada seçici kurul tarafından ödüle layık görülen belediyelerin başkanları, ödüllerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, SODEM’in düzenlediği  bu buluşmanın iki günlük çok verimli bir etkinlik olduğunu söyleyerek, “Yaptığımız  projeleri kamuoyu ile paylaşma imkanı

bulduk. Belediye başkanlarımız gerçekten son derece başarılı projelerin altına imza attılar.  Şimdi ‘bizim belediye başkanlarımız başarılıdır’ dememizin ötesinde,  bunların kamuoyuna  yansıması çok önemli. Bu bağlamda jüri üyelerimize katkılarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum ve belediye başkanlarımızı kutluyorum” dedi.

atasehir_sodem_odul (3)

TÜRKİYE’YE ÖRNEK 500 PROJE

SODEM’in yerel yönetim ödülleri kapsamında 100 belediye 500 projeyle yarıştı. Bunların içinden 70 proje ödül aldı. Akademisyen, siyasetçi, yazar ve gazeteciler  Seyit Torun, Veli Ağbaba,  Prof.Dr Murat Barkan, Prof.Dr. Koray Çalışkan,  Selami Öztürk, Faruk Göksu, Korel Göymen, Fikret Toksöz, Pınar Türenç, Şafak Pavey, İbrahim Betil, Prof.Dr. Mehmet Rıfkı Aktekin, Özgür Özel, Prof.Dr. İlber Ortaylı, Murat Katoğlu, Sunay Akın, Cem Seymen, Melda Onur, Bekir Coşkun, Ercan Karakaş ve Abbas Güçlü isimlerinden oluşan seçici kurul yaptığı değerlendirmede şu belediyeleri ödüle layık gördü.

Kentsel gelişim dalında Giresun, Burdur, Sinop, Ankara Yeni Mahalle, Aydın Didim, İstanbul Beylikdüzü, İzmir Urla, Ardahan Hanak ve Edirne Uzunköprü belediyelerini ödüle layık gördü.

Çevre ödüllerini Çanakkale, Antalya Manavgat, Aydın Efeler, İstanbul Çatalca, Tekirdağ Çorlu, Çanakkale Bozcaada

Bilim tarih Ödüllerini; Edirne, Aydın Karacasu, Zonguldak Çaycuma

İstihdam Ödüllerini; Kırklareli, İstanbul Maltepe, İzmir Karabağlar, Çanakkale Karabiga, Yozgat Sargun

Sanat Kültür ve Turizm ödüllerini; Yalova, Bursa Nilüfer, Mersin Yenişehir, İstanbul Büyükçekmece, İzmir Bergama

Spor ödüllerini; Adana Seyhan, Balıkesir Edremit, Bolu Mengen

Sosyal Proje ödüllerini; Ankara Çankaya, Hatay Defne, Eskişehir Odunpazarı, İzmir Gaziemir, İstanbul Sarıyer, Denizli Buldan, Erzincan Merkez Ulalar, Artvin Ardanuç, Sinop Gerze, Çorum Mecitözü, Malatya Hekimhan, Erzurum Çat

atasehir_sodem_odul (5)

Katılım ve yönetişim ödüllerini; İstanbul Kartal, Antalya Döşemealtı, Antalya Muratpaşa, İstanbul Kadıköy, Kırklareli Lüleburgaz

Tarım Ödüllerini; Mersin Mezitli, Balıkesir Erdek, Denizli Bozkurt

Sağlık ödüllerini; Eskişehir Tepebaşı, İstanbul Ataşehir, İzmir Balçova, İzmir Bayındır, Amasya Merzifon,

Bilgi İletişim ödüllerini; İstanbul Beşiktaş, İzmir Bornova, Tekirdağ Süleymanpaşa

Gençlik ve Eğitim ödüllerini; Tekirdağ Malkara, İzmir Güzelbahçe, İzmir Çiğli

Çocuk kategorisinde ödülleri; Muğla Menteşe, Kırklareli Pınarhisar, Afyon Dazkırı, Amasya Gümüşhacıköy, Çanakkale Biga, Çanakkale Kepez

Sokak Hayvanları kategorisi ödüllerini; Nevşehir Avanos

Büyükşehir ödüllerini; Eskişehir, İzmir, Muğla, Hatay, Aydın

Üstün Başarı ödüllerini; Çankaya, Tepebaşı, Lüleburgaz, Çanakkale Kepez

Yönetim Kurulu üyesi belediye ödüllerini; İstanbul Silivri, İstanbul Avcılar, İzmir Konak, İzmir Buca, İzmir Seferihisar, İzmir Karşıyaka, Çanakkale Küçükkuyu belediyeleri aldı.

Programın sonunda Seferihisar Belediye Başkanı ve SODEM Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel BAşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve katılan tüm belediyelere SODEM Yönetim kurulu adına teşekkür etti.

atasehir_sodem_odul (2)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ