logo

Sanatçı Genco Erkal Sosyal Medya Paylaşımından Yargılanıyor

Sanatçı Genco Erkal Sosyal Medya Paylaşımından Yargılanıyor

Usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal, 2016 yılındaki sosyal medya paylaşımı nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 4 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

62 yıldır politik tiyatro yaptığına dikkat çeken usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal, “eleştiri” olarak nitelediği sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanıyor.

2016 YILINA AİT 2 ADET SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINDAN SORUŞTURMA

2016 yılında bir ihbar e-postasıyla başlatılan soruşturmada, Ayder Yaylası’nın betonlaşmasına tepki gösteren bir tweeti ile Cumhurbaşkanı’nın diplomasını sorgulayan ve başkanlık sistemini eleştiren 2016 yılına ait 2 adet sosyal medya paylaşımı sebebiyle usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

Daha önce avukatı Aslı Kazan’la birlikte İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Basın Bürosu’nda soruşturma ile ilgili ifade veren Genco Erkal, “Tweetler için ‘ağır eleştiri’ yorumu dahi yapılamaz; süreç ifade özgürlüğüne yönelik yaratılan korku ikliminin bir başka örneğinden ibarettir.” İfadelerine yer vermişti.

“BANA BU FIRSATI VERDİKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal, açıklamasında, “Paylaşımlarımda hakaret yoktur. Hiçbir zaman olmadı. İddianame kabul edilirse mahkemede sadece kendimi değil, başta Cumhuriyetin temel değerleri olmak üzere, doğayı, demokrasiyi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü savunacağım. Bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ