logo

Sanayici-İş Adamı Erdal Yılmaz Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı

Sanayici-İş Adamı Erdal Yılmaz Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı

Çankırı asıllı İstanbullu sanayici ve iş adamı Erdal Yılmaz, çeşitli kademelerinde görev yaptığı Ak Parti listelerinden 1. Bölge Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Profesyonel yönetici, iş adamı ve sanayici Erdal Yılmaz, 01 Kasım 2015 Milletvekili seçimlerinde AK Parti İstanbul 1.Bölge 20.sıra Milletvekili Adayı olmuştu. Yılmaz, 2011-2014 Yılları arasında Selim Temurci döneminde AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Adaylık başvuru işlemlerine başlayan Erdal Yılmaz, yaptığı açıklamada başvurusunun kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Erdal YILMAZ KİMDİR? ( Sanayici-İş Adamı- Profesyonel Yönetici)

1969 Çankırı doğumlu olan Erdal YILMAZ; ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul-Kartal’da tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fak. Muğla İşletme bölümünden 1990 yılında mezun olmuştur.

Daha sonra Gebze Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Pazarlama bölümünde yüksek lisans eğitimi almıştır. Çalışma hayatına askerlik vazifesi sonrası 1991 yılında Sabancı Holding bünyesinde başlayan Erdal YILMAZ, Holding bünyesinde çeşitli şirketler sorumlu yönetici olarak uzun yıllar görev yaptı.

En son Şişecam’da üst düzey yönetici olarak çalıştıktan sonra kendi işinin başına geçmek için buradan ayrıldı.

Kapsan Grup firması ile yoluna devam eden Erdal Yılmaz, bu firmayı sektörün liderliğine taşımış durumdadır.

Erdal YILMAZ eğitim hayatından sonra iş hayatında da başarılara imza atarken topluma karşı duyarsız kalmayıp hizmet etme amacıyla sandık başından başladığı siyasete 2011 seçimlerinde AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığına başvurmuştur. Gelişen süreçte siyasi çalışmaları dikkat çekici bulunan Erdal YILMAZ, AK Parti İstanbul İl Yönetiminde partisince değerlendirilmiştir.

2011-2014 Yılları arası AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başlayan Erdal YILMAZ, AK Parti İstanbul İl başkanı seçilen Dr. Selim Temurci’nin başkanlığını yaptığı Yerel Yönetimler Komisyonunun Üyesi olarakda görev yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ERDOĞAN SKM de görev aldı.

01 Kasım 2015 Milletvekili seçimlerinde AK Parti İstanbul 1.Bölge 20.sıra Milletvekili Adayı olarak AK Partiyi temsil etti.

Aynı zamanda sosyal bir insan olan Erdal YILMAZ, sivil toplum kuruluşlarında da birçok görev üstlenmiştir. Bunlardan başlıcalar: Çankırı Vakıf ve Çankırı Federasyon Yönetim Kurulu üyeliği, İş Adamları Komisyon Başkanlığı, Yüksek

İstişare Kurulu Üyeliği v.b. birçok sivil toplum kuruluşunda üyesidir.

Çevreye karşı duyarlılığı ile de dikkat çeken Erdal YILMAZ’ın kendi firmasında örneğini sergilediği geri dönüşüm projesi sayesinde çevreyi kirletmeden de sanayi faaliyetleri yapılabileceğini ortaya koyması takdire şayandır. Benzeri projeler geliştiren ve konutların dahi çevreyi kirletmelerini engelleyecek çalışmalar yapan Erdal YILMAZ, tam bir çevre dostudur.

Evli ve 1 kız çocuk babası Erdal Yılmaz orta derece İngilizce bilmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ