logo

Sarıgül ‘Tozda Kalacak Göz Yok, Tozu Dumana Katacağız’

Sarıgül ‘Tozda Kalacak Göz Yok, Tozu Dumana Katacağız’

sarigulGürsel Sarımaden başkanlığında AYEDER tarafından Ataşehirde  Sarıgül’e destek amacı ile düzenlenen kahvaltılı toplantı Silence İstanbul Otel ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) tarafından Sarıgül’e destek amacı ile düzenlenen kahvaltılı toplantı Silence İstanbul Otel ve Kongre Merkezi’nde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımı ile gerçekleşti.

Gürsel Sarımaden’in Başkanlığında Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) ev sahipliğinde düzenlenen ve Erzincanlıların yoğun ilgi gösterdiği kahvaltıya CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Celal Dinçer, CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Eski Milletvekili Avni Aksu, CHP Kartal Belediye Başkan Aday Adayı ve Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, CHP Ataşehir Başkanı Hakkı Altınkaynak ve diğer bazı CHP İlçe Başkanları, CHP Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Hışman, Abgullah Der, Namık Sürmen ve İlhami Yılmaz, CHP Ataşehir, Ümraniye, Beşiktaş ve diğer bazı ilçe Belediye Başkan aday adayları,  CHP Belediye Meclis üyesi aday adayları, İstanbul’daki Erzincan dernek başkanları ve yöneticileri, Erzincanlılar ve Ataşehirlilerden oluşan bin beş yüzü aşkın vatandaş katıldı.

SARIGÜL’Ü ÖNCE ALLAHA SONRA SİZLERE TESLİM EDİYORUZ

Herkes gibi Erzincanlıların da göç ettikleri İstanbul’da verdiği insanüstü mücadeleye dikkat çeken AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden’in açılış konuşmasında hemşerileri olan Sarıgül’e adaylık sürecinde destek ifade ederek; “Bizim kahvaltımızda kete, peksimet, peynir bulunur. Soframız, kardeşlik, vefa ve can suyuyla donatılır. Her bir suyumuz çağlayanlara kavuştuğu gibi dost meclisine dönüşür. Şimdi bugün bu sofranın bereketini İstanbul için dileyelim. Hepimizin bu sofrada tuzu olsun. Sadakatini gösteren Mustafa Sarıgül aramızda. Sevgili Mustafamız hoş geldi, sefalar getirdi. Geleceğin bizim için hazırladığı büyük saat çalmaya başladı. Geri alınamayacak kararlar arifesindeyiz. İstanbul’da Erzincanlıların ektiği tohumu yeşerten Sarıgül’ü önce Allaha sonra sizlere teslim ediyoruz” dedi.

“İSTANBUL’U ALACAĞIZ” DEDİK, ALDIK

Yoğun alkışlarla kürsüye gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi konuşmada İstanbul’u yönetecek, Türkiye’yi değiştirecek olan Mustafa Sarıgül’e destek vermek için burada olduklarını ifade ederek, “Ben aday olduğumda burada 50 bin CHP oyu, 70 bin de AK parti oyu vardı. Herkes şunu söyledi; “Bu seçim kayıp”. Kazanmak için önce inanmak lazım. Burada inanan biri var; Mustafa Sarıgül. 1989’da SODEP ilçe yöneticisi iken, “İstanbul’u alacağız” dedik. Hiç kimse inanmadı. Ben inanıyorum ki Büyükşehir’i aldığımız gibi en az 20 belediyeyi daha alacağız. Ben bu seçim yolunda Mustafa Sarıgül’e başarılar diliyorum.İstanbul’da 1 Nisan’da burca hep beraber dikeceğiz” şeklinde konuştu.

“Sarıgül Başkanımın gönlünde olanı hakkında hayırlı eyle. Sarıgül’ün hakkında hayırlı eğlediğini bizlerin gönlünde razı eyle” duasını sonrası aminleri destek sözü kabul ettiğini ve verilmiş bir sözün zamanı gelince ödenmesi gereken burç olduğunu söyleyen Refahiye Dernek Başkanı Mustafa Kumbar’ın kısa konuşması sonrası “Erzincan’ın karayağız delikanlısı”  anonsu ile kürsüye gelen ve aslını inkâr edenin haramzade olduğunu, kendinin aslını da neslini de bilenlerden olduğuna vurgu yaparak sözlerine başlayan CHP İBB Başkan Adayı Mustafa Sarıgül: “Mustafa Sarıgül’ün Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak gibi bir derdi yok” diyerek, “Sarıgül koltuğun pelinde koşmaz”diye sözlerine başladı.

BANA OY VERENİN DE VERMEYENİN DE HAKKINI KORUYACAĞIM

“Erzincanlı gücünü koltuğundan almaz, yurttaşlardan alır. Şunu bütün hemşerilerimin bilmesini istiyorum; bazıları korkar, bazıları çekinir, ‘ben doğduğum yeri söylersem ne dereler?’ Ben şunu söylerim; aslını inkar eden haramzadedir. Ben aslımı da, neslimi de biliyorum” diyen v CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül “Bana gelen bir yurttaşıma ‘Hangi ırktansın, hangi kültürdensin, hangi mezheptensin’ diye sormadım. ‘Sana nasıl yardımcı olurum’ diye sordum. Hemşeri derneklerine çok önem verdim. 390 tane hemşeri derneğini yaptırdık. Ağacın bir gövdesi, bir de yan dalları vardır. Hemşerilik duygusu o ağacın ana gövdesidir. Size söz veriyorum; dün mahcup etmedim, bugün etmiyorum ve yarın da mahcup etmeyeceğim. Ötekisi olmayan bir anlayışla İstanbul’a hizmet etmeyi Allah nasip etsin. Bana oy vermeyen yurttaşlarımın da haklarını ve hukuklarını sonuna kadar koruyacağım. Vatandaşın yolunu yaparsın, suyunu yaparsın, asfaltını yaparsın ama gönlünü yapmazsan neye yarar?

Hayat tercihlerle doludur; ya tozda dumanda kalırsınız, ya tozu dumana katarsınız. Ama şunu bilin ki bu hemşerinizde tozda dumanda kalacak göz yok, tozu dumana katacak. Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, o yiğit de İstanbul’u kurtarır.

İBB ve Ataşehir belediyesinde çalışan arkadaşlarıma sesleniyorum; siyasi düşüncesinden dolayı hiçbir çalışan arkadaşımın işiyle, aşıyla oynamam, oynattırmam. Ama merak etmeyin. Yapılan kamuoyu yoklamalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışanların yüzde 71,8 Sarıgül’lü olacak. Son sözüm şu; ya toza dumana kalırsınız ya da tozu dumana katarsınız. Bu hemşerinizde tozda kalacak göz yok. Tozu dumana katacak…” diyen sarıgül BDDK’nın mal varlığına el koyması ile ilgili; Bir ıslık çalsalar duyacağız. 16 sene sonra Sarıgül’ün borcu varmış! Mustafa Sarıgül o zaman iş adamı. Borç alabilir. Bu güne kadar neredeydiniz?” diye sorduktan sonra; “Şunu bilsinler ki; bu hemşerinizi susturamazlar, korkutamazlar ve bu hemşerinizi döndüremezler. En zoru aday olmaktı. Bu çırayı Battal Başkan yaktı” sözleri ile  konuşmasını tamamladı.

31 MART GÜNÜ İBB BAŞKANI ERZİNCANLI OLACAK

Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER)  Başkanı Gürsel Sarımaden kahvaltı sonrası yaptığı özel açıklamada, CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’e desteklerini, İstanbul yürüyüşünde kendisini yalnız bırakamayacaklarını ilettiklerini söyledi. “Erzincan tek yürek, birlik içinde Mustafa Sarıgül’ün ardında olduğunu gösterdi. Biz Anadolu Yakası Erzincanlılar olarak ve ben derneğin başkanı Gürsel Sarımaden olarak iki yıldır gecesi ile gündüzü ile açık desteğimizi sunduk” diye Sarıgül’e korkmadan destek verdiklerinin altını çizerek; “İnşallah 31 Mart günü İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı Erzincanlı olacak” sözleri ile Mustafa Sarıgül’ün Büyükşehir Başkanı olacağına inancını ifade etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ