logo

Sarıgül’ün Desteği İle ‘Kemerburgaz Engelliler Çalıştayı’ Gerçekleşti

Sarıgül’ün Desteği İle ‘Kemerburgaz Engelliler Çalıştayı’ Gerçekleşti

 engelliŞişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL’ün desteği ile İstanbul’daki engelli dernek yöneticilerin katıldığı Kemerburgaz Artemis Hotel’de 2 gün süren Engelli Çalıştayı gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

‘Engelsiz, Eşit, Bir Arada Hayat’ İçin 127 engelli derneğinin katıldığı Şişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL’ün misafiri olarak Kemerburgaz Artemis Hotel’de 2 günlü süren Çalıştay gerçekleştirildi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü, İstanbul’da anlamlı ve geniş kapsamlı kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL’ün desteği ile İstanbul’da faaliyet gösteren engelli dernekleri başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Kemerburgaz Artemis Hotel’de gerçekleştirilen 2 günlük çalıştayda engelli sorunlarını ele alarak farklı kutlandı.

Türkiye’nin nüfusunun %12.29’u yaklaşık 9 milyon engelli bireylerin oluşturduğu göz önünde bulunduğunda engelilikle ilgili konular anne-baba-kardeş- eş çocukları ile 40 milyon kişiyi doğrudan ilgilendirmektedir.

Her yıl farklı alanlarda engelliler günü kutlamalarına Şişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL engellilerin sorunlarına yerinde ve olumlu yönden çözüm getirilmesi için İstanbul’da faaliyet gösteren çeşitli ilçelerdeki engelli derneklerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile 2 günl süre  ile “Kemerburgaz Engelliler Çalıştayı” gerçekleştirmesine ev sahipliği yaptı. 30 Mart Yerel İdareler Seçimleri’nde Başta Büyükşehirlerde ve tüm ilçelerde belediye meclis üyeliklerine başvurulmasını ve başvuran engelli bireylerimiz ve yurttaşlarımızın seçilecek yerlerden sıralamaya konulacağı sözü verildi.

İlçelerden derneklerin önünden araçlarla alınarak Kemerburgaz Artemis Hotel’e götürülen dernek üyeleri, 2 gün boyunca hem dinlenme – eğlenme, hem dayanışma – tanışma fırsatı bulumuş, hem de; 15 madde üzerinde mutabık kalınarak yerel yönetimlere sunulmak üzere rapor edildi.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman EROĞLU tarafından karşılanan misafirler Kemerburgaz Artemis Hotel’e yerleştirildi, toplantıda her dernek ayrı gruplar halinde çalışmalara katıldı.

Anadolu Yakasında ilçemiz adına Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı ve aynı zamanda engelliler kontenjanından Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı olan Birol EKŞİ  ve yönetim Kurulu Üyeleri Nevzat AĞBULUT, İsmail FİDAN ve TSD Genel Başkanı Şükrü BOYRAZ’ın yanı sıra; Görme Engelliler Derneği, Zihinsel Fiziksel Otistik dernekleri başkanları Federasyonların ve Konfederasyonların yetkili organları katılım yaptı.

Toplantı sonrası tutanaklar ve raporlar topluca açıklanmış, öncelikle erişebilirlikle alakalı ve engellilerle ilgili sorunların başlıcaları, temel ilkeleri ele alınmıştır.

Kemerburgaz Artemis Hotel’deki “Kemerburgaz Engelliler Çalıştayı” toplu yemek ve sonrasında yapılan basın açıklamasıyla sone erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ