logo

‘Savunma Hakkı İçin Yürüyen Barolar’a Başkentte Savunma

‘Savunma Hakkı İçin Yürüyen Barolar’a Başkentte Savunma

Bulundukları illerin avukatlarının oluşturduğu meslek odaları baroların başkanları 3 günlük yürüyüşten sonra geldikleri Ankara’nın girişinde polis engeline takıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anayasal hakları olduğu gerekçesi ile yürüyerek geldikleri Başkent Ankara’da, hazırlığı yapıldığı iddia edilen çiftli baro sistemine tepki için Anıtkabir’i ziyaret etmek isteyen baro başkanlarının yürüyüşü güvenlik kuvvetleri tarafından engellendi.

 Başkente girişleri polis tarafından engellenen yargının önemli kanatlarından biri olan savunma ayağı temsil eden avukatların meslek örgütleri başkanları ile güvenlik güçleri arasında arbade yaşandı. Girişine izin verilmeyen, Ankara girişinde engellenen Baro başkanlarının başkentin girişindeki bekleyişi sürüyor. Polis ile Baro başkanları arasında zaman zaman arbede yaşandığı, yağış altında bekleyen hukukçuların çoğu 70 yaşın üstündeki temsilcilerine, şemsiye ve yemek ulaştırılmasının engellendiği belirtiliyor.

Ankara’nın girişinde savunmanın özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele veren başkanları ile polis arasında arbede yaşanırken Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu bir grup hukukçu ile birlikte ziyaret ettiği Anıtkabir’de verdi resmi paylaştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ