logo

Seçim Tarihini Açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kararı İmzaladı

Seçim Tarihini Açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kararı İmzaladı

Seçim kararını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin, 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladı.

Recep Kenan/ithaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Mayıs 2023 tarihinde milletimiz, cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasanın 116. maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran’da yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladı.

YSK İKİ AYLIK SEÇİM TAKVİMİNİ BAŞLATACAK

Anayasanın 116. maddesinin verdiği yetkiyle, 18 Haziran’da yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Resmî Gazete’de yayımlanacak bu kararın ardından, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) iki aylık seçim takvimini başlatacaktır.

SEÇİM KARARI İMZALANDI

Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması kararını imzaladığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında, “Anayasamızın 116’ncı maddesinin verdiği yetkiyle, Cumhurbaşkanı ve Milletvekilli seçimlerinin, 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladım.
Seçimlerin yenilenmesi kararımız; ülkemize, milletimize, Türkiye Büyük Millet Meclisimize ve siyasi partilerimize hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdi.

14 MAYIS’TA SANDIK BAŞINA GİDİLECEK

Cumhurbaşkanı ve Milletvekilli seçimlerinin, 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin yaptığı açıklamada, “Biraz önce, anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetkiyle, 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. Buna göre, inşallah iki ay sonraki ilk pazar günü olan 14 Mayıs 2023 tarihinde milletimiz, cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ