logo

Hakkı Altınkaynak: “SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİTMELİDİR”

Hakkı Altınkaynak: “SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİTMELİDİR”

hakki-altinkaynak-1-1Kalkışma ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ile ilgili değerlendirme yapan CHP Atşehir ilçe başkanı Hakkı Altınkaynak basına yaptığı açıklamalar türlü darbe girişimi ne karşı olduklarını söyledi.

Demokrasiler; sabır, özen, dikkat ve kararlılık isteyen, ülkenin ortak çıkarlarını rahatlıkla paylaşmak için düşüncelerin yarattığı bir rejim olarak tanımlayan Hakkı Altınkaynak, seçimle gelen hükümetin silahla yönetimden uzaklaştırılmasınının kabul edilemez olduğunu söyledi

Altınkaynak, “Ülkemizin çocukları olan askerlerimizin bu hale düşürülmesine, onları bu şekilde sokağa döken zihniyete karşıyız. CHP’liler olarak, ülkemizde demokrasinin kökleşmesi için gerekli mücadeleyi, sabrı, gerekli ihtimamı gösteren bir partiyiz”.
Altınkaynak açıklamalarına şöyle devam etti:

Altınkaynak; “35-40 yıldır unuttuğumuzu sandığımız, artık olmaz dediğimiz bir süreçte herkesi şaşırtan, ülkemizin hiç hak etmediği bir darbe girişimiyle karşılaşmak bütün yurttaşlarımız gibi CHP’li olarak biz de büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kökleşmesinin mücadelesini verdiğimiz bu süreçte böyle bir teşebbüsün olması hepimizi üzmüştür. CHP’liler olarak, ülkemizde çok partili sistemin yerleşmesi için, hiçbir şekilde darbelerden yana tavır koymamız, darbelerden medet ummamız söz konusu değildir. Demokrasiler; sabır, özen, dikkat ve kararlılık isteyen, ülkenin ortak çıkarlarını rahatlıkla paylaşmak için düşüncelerin yarattığı bir rejimin adıdır” dedi.

hakki-altinkaynak-2-2

SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİTMELİDİR

Kardeşin kardeşe düşman olmasının ve silah çekmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Altınkaynak; “Ülkemizde son günlerde meydana gelen, hepimizi derinden üzen, uluslararası alanda mahcubiyete götüren böyle bir teşebbüsün olması, ülkemizin çocukları olan askerlerimizin bu hale düşürülmesine, onları bu şekilde sokağa döken zihniyete karşıyız. CHP’liler olarak, ülkemizde demokrasinin kökleşmesi için gerekli mücadeleyi, sabrı, gerekli ihtimamı gösteren bir partiyiz. Özellikle demokrasinin temel kuralı budur, seçimle gelen seçimle gitmelidir. Yaşanan aksaklıkları muhalefet partileri kürsülerden, sokaklardan, meclisten, demokratik ortamlardan hatırlatmalıdır. Bunun yolu kesinlikle darbe değildir, silah değildir. CHP örgütü olarak, ülkemizde yasalara uygun, demokratik normların kalıcı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yürek burkan bir darbe girişimidir. Bu ülkede barışı ve kardeşliği tesis etmek hepimizin ortak görevidir. Biz kardeşin kardeşe silah çektiği bir ülkenin yurttaşları olarak bu ızdırabı yüreğimizde hissediyoruz. Asla tasvip etmiyoruz. ” diye konuştu.

Bu darbenin kimler tarafından yapıldığının sorulması üzerine Altınkaynak; “Bu darbe girişiminin kim veya kimler tarafından yapıldığını bu ülkenin yargısı ortaya çıkaracaktır. Nereden gelirse gelsin bir ülkede silahla seçimle gelen bir hükümeti yıkma girişimini asla kabul etmiyoruz. Hatta Tazminat’tan bu yana parlamenter sistemi olan bir gelenekten gelen ülkemizde kendini bilmez birkaç kişinin zorla bu ülkenin milli iradenin temel noktası olan parlamentoyu bombalamanın hiçbir haklı tarafı olamaz ” dedi.

hakki-altinkaynak-3-3

SİLAHLI GÜCE DAYANAN EYLEMLERİ ONAYLAMIYORUZ

Halkın sokağa çağırılması ile ilgili olarak, bu konularda CHP olarak çok özenli ve dikkatli davrandıklarını ifade eden Altınkaynak; “CHP örgütü olarak Gezi sürecinde de öne çıkarak toplumu hiçbir zaman ajite etmedik. CHP, toplumsal reaksiyona saygı duyan, bunu da özenle ve dikkatle takip eden bir siyasi anlayış ve sorumluluk içerisindedir. Sokaklarda provokatörlerin neler yapabileceklerini birkaç olayda gördük. Bunun tehlikeli süreçleri olacaktır. CHP örgütü olarak, hiçbir şekilde silahlı güce dayanan eylemleri onaylamıyoruz. Demokrasinin temel normlarına uygun olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Şiddete asla taviz vermeyeceğiz. Bu ülkenin insanları olarak hepimizin dikkatli olması lazım. Yurtta barış, Dünyada barış ilkesine uygun olarak ülkemizin birliğini ve kardeşliğini sürdürmeye kararlıyız. CHP bugüne kadar asla darbecilerden taraf olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır” şeklinde ifade etti.

DEMOKRASİNİN KÖKLEŞMESİNE KATKI SUNACAĞIZ

Altınkaynak, geçmişte yapılan darbelerin hala acılarını çeken binlerce insanın olduğunu vurgulayarak, “Siyasi iktidarın, evrensel demokratik kuralların ülkemizde kökleşmesini kolaylaştıracak adımlar atmasını istiyoruz. Türkiye’mize geçmiş olsun. Yüreğimiz burkuluyor. Polislerimizin ve sokaklarımızda demokrasiye sahip çıkan yurttaşlarımızın kurşunlara hedef olmasını asla kabul edemeyiz. Suçlular, hukuk düzeni karşısında cezaları neyse karşılığını göreceklerdir, görmelilerdir ki Türkiye bir daha silahların konuşulmadığı, her şeyin demokratik yollarla, özenle, dikkatle, sabırla beklenerek ülkemizde demokrasinin kökleşmesine katkı sunacağız” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ