logo

Seçmen Listeleri Muhtarlıklarda Askıya Çıktı

Seçmen Listeleri Muhtarlıklarda Askıya Çıktı

secmen-liste7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimler için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.  Muhtarlıklardaki seçmen listeleri, 27 Mar’a kadar askıda kalacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun açıkladığı seçim takvimi kapsamında, yurt içi ve yurt dışı seçmen listeleri askıya çıkarıldı.

Vatandaşlar 7 Haziran genel seçimleri için geçerli olacak seçmen bilgilerini YSK’nın resmi internet sitesinden öğrenebilir. Ayrıca kayıtlı oldukları muhtarlıklarda da askıya çıkan listelerdeki kayıtların doğruluğunu kontrol edebilirler.

YSK’DAN SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!..

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın internet sitesinden seçmen bilgileri sorgulanabiliyor. 14 Mart günü Saat 08.00’dan itibaren askıya çıkan yurt içi ve yurt dışı seçmen listeleri 27 Mart’a kadar askıda kalacak.

Siyasi partiler, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK’ya 14 Mart’ta bildirdi. YSK da bunu ilgili seçim kurullarına 15 Mart’ta iletecek.

Seçim takvimine göre; tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri de güncelleştirilmek üzere asılacak. Yurt dışı seçmen kütüğü “www.ysk.gov.tr” adresinde ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. “www.ysk.gov.tr” adresinden bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanmasına da başlanacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ