logo

Seçmen Listesi Adres Değişikliği İçin Son Gün

Seçmen Listesi Adres Değişikliği İçin Son Gün

secmen_listesi7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimlerde oy kullanacak olup adres değişikliği yapmak isteyenler için son gün bugün. Seçmen Listesi Adres Değişikliği İçin Son Gün.

YSK tarafından belirlenip askıya çıkacak olan seçmen listelerinde adres değişikliği yapmak isteyenlerin başvurmaları için bugün son gün. Adres değişikliği için başvurmayan yer değiştirmiş olan seçmenler yeni adreslerinde oy kullanamayacaklar. Oy kullanmak için eski adreslerindeki sandıklara gitmeleri gerekecek.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde oy kullanacak olup adres değişikliği yapmak isteyenlerin bugün mesai bitimine kadar bulundukları ilçe veya il nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Seçimlerde istediği yerde oy kullanmak isteyenlerin adres değişikliğini bugün (9 Mart 2015) tarihinde kadar nüfus müdürlüklerine yapacakları başvuruyla bildirmeleri gerekiyor. O tarihten sonra YSK’nın kararına göre seçmen listelerinin askıda kaldığı 12-27 Mart tarihleri arasında yeni adres beyanında bulunanların kayıtlarının onay yetkisi seçim kurullarının elinde.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ