logo

Sefa Sarısoy Ataşehir’de CHP’den Başkanlığa Aday

Sefa Sarısoy Ataşehir’de CHP’den  Başkanlığa Aday

sefa sarisoyAtaşehir Sosyal, Ekonomik Araştırmalar ve Eğitim Vakfı (ATASAV) Mütevelliler Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Sefa Sarısoy, CHP Ataşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen başvuruda Sefa Sarısoy yaptığı konuşmada, Ataşehirli olarak, topluma hizmet amacıyla başvuruda bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Yeni bir ilçe olan Ataşehir’e hizmet etmekten, gurur duyacağımı ifade etmek istiyorum. Her geçen gün gelişen ve bir finans merkezi olma yolunda önemli adımlar atılan Ataşehir, yeni çizilen sınırları içine komşu ilçelerden de mahalleler alarak 17 mahalleli bir ilçe haline gelmiştir. Yıllardır Ataşehir’de yaşayan, sosyal ve ekonomik gelişmeleri, çözüm bekleyen ve de çözülmesi gereken sorunları yakından bilen ve gözleyerek, aday adaylığım için başvuruda bulundum. Çıktığım yol, proje odaklı, toplumu kucaklayan, Ataşehir’e kalıcı hizmetler bırakmak istediğim, toplumun refahına yönelik bir yoldur. Her fırsatta dile getirdiğim gibi bir toplum, yaşadığı kentin sakini değil, sahibi olmalıdır. Bugün İstanbul’un modern ve çağdaş bir ilçesi olan Ataşehir’e hizmet, hem büyük sorumluluk, hem de bir görevdir. Bu sorumluluk ve görevin CHP çatısı altında gerçekleşmesi ise, aday adaylığının anlamını daha da yüceltmektedir. Çünkü biz bu düşüncedeki bir partiliyiz’’..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ise, “ CHP Ataşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı için başvuran herkesi, bir değer olarak gördüklerini ifade etti. Ataşehir’de diğer siyasi partilerin de iddalı olmasın memnunluk duyacaklarını ifade eden Hakkı Altınkaynak ‘’Çün kü CHP olarak biz daha iddialıyız. Sefa Sarısoy gibi toplumun sorunlarını yakından bilen, bir toplum mühendisi, aydın bir insan, ticari hayatta kurduğu başarılı bir şirketle katkıda bulunan Makine Mühendisi olarak teknik ve bilimsel bir kariyeri olan aday adayımızın başvurusunu CHP olarak gururla kabul ettik.. Kendilerine başarılar diliyorum.’’

Sefa Sarısoy Kimdir?

16 Nisan 1965’de Sinop’un Ayancık ilçesinde doğan Sefa Sarısoy, ilk ve orta öğrenimini Ayancık’ta, Lise öğrenimi de İstanbul’da 50. Yıl Tahran Lisesi’nde tamamladı. Başarılı bir eğitim yaşamı olan Sarısoy, Yıldız Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Girişimci ve yenilikçi bir ruha sahip olan Sefa Sarısoy, proje, tasarım, danışmanlık ve yüklenim alanlarında faaliyet gösteren ERSA Mühendislik Limited Şirketi’nin kurucu ortağı olarak iş hayatına atıldı.

Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda önemli projeleri gerçekleştiren şirket, sektöründeki sayılı firmalar arasında yerini aldı. Evli ve üç çocuk babası olan Sefa Sarısoy, yeni ilçe olan ve bir geçiş süreci yaşayan Ataşehir’de, Ataşehir Sosyal, Ekonomik Araştırmalar ve Eğitim Vakfı’nı (ATASAV) kurdu. Halen ilçede kurulan bu ilk vakfın Mütevelliler Kurulu Başkanlığını yapan Sefa Sarısoy, başarılı iş hayatına sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiği Vakıf çalışmalarını da katarak, dikkatleri üzerine çekti. Halktan kopamayan, halkın sorunlarına çözüm üretmeyi ilke edinen Sefa Sarısoy, bu nedenle sosyalgundeminiz.com internet gazetesinin imtiyaz sahipliği ve baş yazarlığını yaparak, iş yaşamını çeşitlendirdi.

Sivil Toplum kuruluşlarından çok sayıda başarı ve teşekkür plaketleri alan Sefa Sarısoy, yeni ilçe Ataşehir’de eksikliği duyulan ‘’Ataşehir-2013’’ adlı rehber kitabın hazırlanmasına öncülük etti.

Sefa Sarısoy, Genel Merkezi ve 13 şubesi’nden 3’ü Ataşehir’de bulunan, 25 yıllık bir geçmişi olan Sinop İli, İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (SİYAD) Genel Merkez üyesidir.

Ataşehir Sanayici İşadamları Derneği (ATASİAD) ve Sinop İşadamları Derneği ‘nin ( SİAD) Başkan Yardımcılıklarını yürüten Sefa Sarısoy, Ataşehir’de tanınan ve sevilen bir kişiliğe sahiptir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ