logo

Sefa Sarısoy, Kar-Kon ve SİAD’dan Ataşehir’de Hamsi Ziyafeti

Sefa Sarısoy,  Kar-Kon ve SİAD’dan Ataşehir’de Hamsi Ziyafeti

atasehir_ Hamsi_sefaSefa Sarısoy’un desteği ile Kar-Kon ve SİAD tarafından Ataşehir’de düzenlenen ‘Hamsi Şöleni’nde Ataşehirlilere bir ton hamsi ikram edildi. Yöre müziği ile eğlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Karadeniz Dernekleri Federasyonu ve Sinop İşadamları Derneği’nin organize ettiği Hamsi Şölen’inde CHP  Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Sefa Sarısoy’un desteği ile Ataşehir’de Hamsi şöleni düzenlendi.

Sponsorluğunu CHP  Ataşehir Belediye Başkan aday adayı ve ATASAV Vakfı Başkanı Sefa Sarısoy’un yaptığı Hamsi Şöleni’nde bir ton hamsi ikram edilirken Ataşehirliler Karadeniz müziği eşliğinde eğlendiler.

CHP  Ataşehir Belediye Başkan aday adayı ve ATASAV Vakfı Başkanı Sefa Sarısoy’un sponsorluğunda düzenlenen “Hamsi Şöleni”nde,  yaklaşık üç bin  Ataşehirliye  bir ton  hamsi, 550 kilo helva ikram edildi.  Saat 14’den 19’e kadar süren hamsi Şöleni’nde ızgaralarda pişirilen hamsilerden almak isteyen Ataşehirliler uzun kuyruklar oluştu.  Karadeniz Dernekleri Federasyonu ve Sinop İşadamları Derneği’nin organize ettiği Hamsi Şölen’inde, CHP Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Sefa Sarısoy’a destek dile getirildi.

Ataşehir Sosyal, Ekonomik Araştırmalar ve Eğitim Vakfı (ATASAV) Mütevelliler Kurulu Başkanı, CHP Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Sefa Sarısoy, yaklaşık  üç bin kişinin katıldığı ‘’Hamsi şölen”inde’, buluştuğu Ataşehirli  hemşerileriyle tek tek ilgilenerek sorunlarını dinledi.

CHP  Ataşehir Belediye Başkan aday adayı ve ATASAV Vakfı Başkanı Sefa Sarısoy’un sponsorluğunda İçerenköy Spor Sahası’nda, Karadeniz Dernekleri Federasyonu (Kar-Kon) ve Sinop İşadamları Derneği (SİAD) tarafından düzenlenen “Hamsi Şöleni”ne, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Trabzon CHP İl Başkanı Yavuz Kıran, Karadeniz Konfederasyonu (Kar-Kon) Başkanı Tahsin Usta, Sinop İl, İlçe Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sabahattin Sungur ile şube başkanları, Tüm Sinop İşadamları Derneği (TÜSİYAD) Başkanı Mustafa Özalp, Ataşehir’de faaliyet gösteren  il, köy, yöre derneklerinin yönetici ve üyeleri, CHP Sancaktepe Belediye Başkan aday adayı Harun Özdemir’in yanı sıra, yaklaşık üç bin Ataşehirli vatandaş katıldı.

Sefa Sarısoy ‘’Bana güç verdiniz’’

Hamsi şöleninin açılışında bir konuşma yapan Sefa Sarısoy, bir Karadeniz fıkrası ile süslediği konuşmasında, şunları söyledi:

‘’Karadenizli ve Ataşehirli hemşerilerimle bu güzel günde buluşmaktan son derece mutluyum. Amacımız, her zaman üzerinde hassasiyetle durduğumuz, birlik, beraberlik ve dayanışmadır. Siyaset zor ve uzun bir yoldur. Ben de bu yolda yolculuğu, CHP çatısı altında yapıyorum. Hemşehrilerimin ilgi ve teveccühü ile çıktığım yolda yalnız olmadığımı görmek bana güç verdi’’. 

KARADENİZLİ HEMŞERİMİZİ BAŞKAN GÖRMEK İSTİYORUZ

TÜSİYAD Başkan Vekili  Adil Yıldız’da konuşmasında ‘’Karadenizlilerin güç birliği ile Sefa Sarısoy’un aday adaylığını sonuna kadar destekliyoruz. Belediye Başkanlık koltuğunda bir Karadenizli hemşerimizi görmek istiyoruz’’ dedi.

Şölen saat 14.00’de başladı ve geç saatlere kadar devam eden Hamsi Şöleni’nde oluşan hamsi kuyruklarında Ataşehirlilere bir ton  hamsi, 550 kilo helva ikram edildi.

Seyfettin Çakıral ve kemençe ile tulum eşliğinde Karadenizli mahalli sanatçıların söylediği yöre türküleri ile coşan vatandaşlar, aralarına Sefa Sarısoy, Karadeniz federasyon ve derneklerinin başkanlarını da alarak horon oynadılar. Şölen boyunca tulum ve kemençe sesleri ile Karadeniz havası eksik olmadı. Karadeniz folklor ekibi de kemençe ve tulum eşliğinde yöre oyunlarıyla vatandaşları coşturdu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ